Werkgroep ‘Duurzaam vervoer’ in Torhout

In Torhout kan je op een eenvoudige manier een Blue-bike fiets lenen aan het station of een van de Cambio-wagens gebruiken voor je verplaatsingen. De werkgroep Duurzaam Vervoer komt naar je toe op de woensdagmarkt van 26 februari en stelt de twee systemen aan je voor.

Af en toe, kort of wat langer een auto nodig?
Cambio helpt je in geen tijd op weg. Even online instappen en wegwezen.
In Torhout zijn 2 wagens beschikbaar. Ook in andere steden staan er wagens voor je klaar. Neem gerust eens plaats in de Cambio-wagen. Jaak en Patrick geven met plezier uitleg over de werking van het systeem.
Geen auto nodig, maar liever een fiets. Dan zit je goed bij Blue-bike!
Deze blauwe huurfietsen vind je aan het station. Ze zijn ideaal om na een trein- of busrit het traject verder af te leggen met de fiets.
Interesse?
Ontdek het allemaal op de woensdagmarkt van 26 februari van 8 tot 12.30 uur. Dan komt de Werkgroep Duurzaam Vervoer de systemen voorstellen. De werkgroep werd opgericht door het Lokaal Bestuur Torhout in het kader van het behalen van het SAVE-charter. Vrijwilligers en geïnteresseerde burgers, hebben een aantal ambities vooropgesteld om te werken rond duurzaam vervoer. Een daarvan is het promoten van auto- en fietsdelen.

“Willen we met z’n allen minder lang in de file staan en de uitstoot van CO2 verminderen dan is deelmobiliteit alvast een deel van de oplossing. Torhoutenaren kunnen aan ons station terecht voor deelwagens en deelfietsen. Waarom hebben we nog allemaal een eigen auto nodig? Een deelwagen gebruik je wanneer je hem nodig hebt, als je hem niet nodig hebt, gebruikt iemand anders hem. Goed voor het klimaat en goed voor je portemonnee! Kom zeker en vast een kijkje nemen op woensdag 26 februari tijdens de markt!”, vertelt Elsie Desmet, schepen van Leefmilieu en Mobiliteit.