Welkom in Torhout – Bad

 

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING HEET DIT JAAR TORHOUT-BAD!

Gratis ontbijt met feest voor iedereen in jeugdbewegingskledij 

Op vrijdag 19 oktober fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar na jaar inzetten om meer dan 250.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.

Gratis ontbijt voor iedereen in jeugdbewegingskledij

In Torhout is iedereen in jeugdbewegingskledij naar jaarlijkse gewoonte opnieuw welkom om aan te schuiven voor een heerlijk ontbijtfeest op de markt. Vanaf 6 tot 8.15 uur verzamelen alle leden, leiding en oud-leiding zich op de Markt, dat wordt omgetoverd tot een legendarisch feest met heel wat randanimatie.

Welkom in Torhout-Bad

Op de Dag van de Jeugdbeweging worden overal in Vlaanderen acties georganiseerd om jeugdbewegingen in de kijker te zetten. In Torhout kiest de werkgroep dit jaar voor een eigen thema. Onder de noemer ‘Torhout-Bad’ trekken ze de warme zomer van dit jaar nog even door. De Markt krijgt een zomerse make-over en in de photobooth caravan worden de laatste zomerfoto’s gemaakt.

Vergeet je zwemkledij niet!

Om het zomerse gevoel helemaal compleet te maken, zijn ook drie jacuzzi’s voorzien op de Markt. Zwemkledij is dus zeker een must voor wie in de jacuzzi wil relaxen & genieten van het feest. Er worden kleedhokjes voorzien.

Sofie Engelen

Ook op het podium is er gedacht aan vernieuwing. Dit jaar wordt de Dag van de Jeugdbeweging gepresenteerd door Sofie Engelen. Ze is onder meer bekend van Studio Brussel en haar festivalreports op onder meer Pukkelpop & Graspop. Daarbij worden ook nog enkele bijzondere acts voorzien, en wordt ook de nieuwe website van de Jeugddienst gelanceerd.

Hou het tof en veilig

Door het groeiende succes van de Dag van de Jeugdbeweging (ooit 150 man, nu meer dan 1000!) neemt de organisatie ook de nodige veiligheidsmaatregelen. De samenwerking met de politie en het Rode Kruis zorgt ervoor dat alles vlekkeloos kan verlopen. Tijdens het evenement heerst een verbod op bezit en verkoop van alcohol. Op deze manier blijft het leuk voor iedereen.

 

Voor wie niet van het feestgedruis houdt, is er ook heel wat randanimatie. Dit jaar pakt de Jeugddienst uit met een nieuwe attractie, het populaire ‘Whack-a-mole’-spel.

 

“Dit jaar hebben is er ook extra aandacht voor kinderen tot 12 jaar. Die leeftijdsgroep kent namelijk de grootste uitval bij jeugdbewegingen. En hieraan wil men  graag iets doen“, verklaart Lieselot Vromant (voorzitter Jeugdraad Torhout).

In het exclusief speeldorp naast het Vrijetijdshuis kan men volop van spelen proeven. Nieuw dit jaar is de koffiebar voor de ouders!

 

Organisatie

De Dag van de Jeugdbeweging in Torhout is een organisatie van de jeugddienst en jeugdraad. Samen met de enthousiaste leiding vormen ze een werkgroep die vrijwillig dit evenement op poten zet.

Meer info over het evenement is te verkrijgen via jeugddienst@torhout.be. Via het evenement op Facebook worden regelmatig updates de wereld ingestuurd.

Zin om te helpen?

In totaal zijn 40 paar helpende handen nodig voor de opbouw, het evenement zelf en de afbraak. Wie zin heeft om te helpen, geeft best een seintje aan jeugdanimator Tom via jeugddienst@torhout.be