Week van de Fair Trade bij Oxfam-Wereldwinkel Lichtervelde. De langste koffieklets.


Kom de sfeer van fair trade opsnuiven op onze nieuwe locatie.
Lichtervelde, 5/10/2021
Op woensdag 6 oktober start de Week van de Fair Trade in Vlaanderen. Tijdens de Week van de Fair Trade (6 tot en met 16 oktober 2021) vieren de Wereldwinkels hun 50ste verjaardag. Maar na 50 jaar is eerlijke handel nog steeds hoognodig. De slogan “Eerlijk duurt het langst” benadrukt de duurzame aanpak van Oxfam-Wereldwinkels. En er is nog steeds actie nodig om van eerlijke handel de norm maken, een werk van lange adem.
Oxfam-Wereldwinkel van Lichtervelde maakt ook van deze week gebruik om vanuit haar nieuwe locatie in de Marktstraat 62, Fair Trade in de kijker te zetten.
Tijdens ieder openingsmoment* van deze periode houden wij De Langste Koffieklets. Iedereen is welkom voor een kop koffie en een gezellige babbel. Er zijn heel wat promoties en nieuwe producten te spotten.
Op woensdag 13 oktober houdt de Oxvan (een foodtruck/koffiebar) halt in onze gemeente (aan de Wereldwinkel). Er wordt gratis koffie geserveerd.
GO De Valke organiseert op vrijdag 15 oktober een Faire Vrijdag
Middenschool LIMI dingt tijdens de week mee naar de titel van Fair Trade school.
Op zaterdag 16 oktober, sluiten wij de Week van de Fair Trade af met een heuse Open-Deur. Er valt van alles te gebeuren in en buiten de Wereldwinkel. Zo zal er een levensgrote Fair Card opduiken in het straatbeeld..
De Opendeur/Wereldwinkeldag is er voor de vele (toekomstige) klanten die door hun keuze voor Fair Trade een duidelijk signaal geven voor een eerlijker wereldhandel. Door deel te nemen aan de Langste Koffieklets worden mensen actief betrekken bij het uitdragen van dit verhaal.
Meer weten?
www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade

  • Oxfam Wereldwinkel Lichtervelde, Marktstraat 62 is open op woensdag en vrijdag (van 15u tot 18u) en op zaterdag (van 9u tot 12u en van 14u tot 17u).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *