We zien je graag in de gemeente Sluis. Vrijdag 5 juni, 12.00 uur, start promotiecampagne

Ons bourgondische karakter, het weidse landschap, de mooie stadjes en dorpen, de uitgestrekte stranden, de culturele en culinaire hotspots… De gemeente Sluis in West Zeeuws-Vlaanderen staat erom bekend en is erom geliefd. Onder inwoners en toeristen. Dat zien we terug in levendigheid en bedrijvigheid: onze gemeente bruist! En toen kwam de coronacrisis. Met alle gevolgen van dien. We zijn dan ook blij dat door versoepeling van de coronamaatregelen de deur weer op een kier staat! Want zonder onze geliefde gasten is ons mooie West Zeeuws-Vlaanderen niet hetzelfde. Onder de noemer ‘we zien je hier graag’ starten ondernemers, in samenwerking met de gemeente Sluis, vanaf vrijdag 5 juni een promotiecampagne. We nodigen je graag uit om klokslag 12.00 uur digitaal met ons mee te kijken! Hard getroffen

Lege straten, lege stranden, een trieste aanblik. De afgelopen periode liet de coronacrisis haar sporen na, met een onvermijdelijke terugloop van het aantal bezoekers tot gevolg. We zijn als gemeente Sluis één van de hardst getroffen gebieden van Nederland, vanwege onze ligging, het sluiten van de grens met België en het op slot gaan van de toeristische sector. Daarom stuurden de gezamenlijke ondernemersverenigingen op 27 april een brandbrief naar staatssecretaris Mona Keijzer. De bijzondere situatie van onze gemeente is onder de aandacht van de politiek en werd door de staatssecretaris een aantal keer benoemd in diverse media.

Promotie & Marketing

Omdat wachten geen optie en de nood hoog is, is op initiatief van ondernemers en in opdracht van de gemeenteraad Sluis een Taskforce Promotie & Marketing ingesteld. Hieraan neemt een brede vertegenwoordiging vanuit ondernemersbranches en de gemeente deel. De Taskforce onderneemt acties op korte termijn en werkt daarnaast een plan uit voor de middellange en lange termijn, met als doel versterking van het ondernemersklimaat. Daarin wordt ook de inbreng van de stads- en dorpsraden, de cultuursector en het verenigingsleven meegenomen.

Welkom en veilig

én van de korte termijn acties is de start van de promotiecampagne ‘Welkom en Veilig in de gemeente Sluis: we zien je hier graag’. Facebook, Instagram, website en een promotievideo maken hiervan onderdeel uit. De boodschap is: Wij zijn er klaar voor om onder veilige omstandigheden inwoners en toeristen welkom te heten in onze gemeente Sluis. Om te winkelen, cultuur te snuiven, te tafelen, vakantie te vieren enzovoorts. Door de nauwe samenwerking met de gemeente laten we onze campagne voortdurend aansluiten op actuele ontwikkelingen en geldende coronamaatregelen.

Vrijdag 5 juni 12.00 uur : live !

Vrijdag 5 juni a.s. om 12.00 uur is het zover: dan gaan we officieel met onze campagne van start en plaatsen we onze promotievideo op onze website en social media. In deze video is een hoofdrol weggelegd voor onze ondernemers, waaronder sterrenchef Edwin Vinke, en burgemeester Marga Vermue.

Kijk dus vrijdag vanaf 12.00 uur op: • Website: www.wezienjehiergraag.nl • Facebook: facebook.com/wezienjehiergraag/ • Instagram: instagram.com/wezienjehiergraag/ Benieuwd? Check alvast de teaser van de promotievideo op onze Facebookpagina! We nodigen je daarnaast van harte uit om onze sociale mediakanalen te blijven volgen. We zien je graag op onze website, socials en in de gemeente Sluis!