Waterfront-bootjes worden gevuld in Zeepreventorium (De Haan)

 

Van maandag 25 tot en met donderdag 28 juni worden de Waterfront-bootjes, onder andere door kinderen van het Zeepreventoruim, het pediatrisch revalidatiecentrum voor chronisch zieke kinderen in De Haan, gevuld met lucht.

Op maandag 25 juni wordt het startschot hiervoor gegeven door de kinderen van het Zeepreventoruim, samen met Joris Hessels en Dominique Van Malder en gedeputeerde voor erfgoed voor de Provincie West-Vlaanderen, Myriam Vanlerberghe.

Waterfront op vrijdag 29 juni: 6.000 participanten, 3.000 bootjes, 21 kilometer
Op vrijdag 29 juni organiseert de Provincie ‘Waterfront’, een vijfde groot participatieproject binnen GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI.

Waterfront vindt plaats over een afstand van 21 kilometer, van de havengeul in Zeebrugge tot de havengeul in Oostende. 6.000 participanten zullen er 3.000 bootjes vasthouden, twee per bootje, en zo een bootjeslijn vormen. Ze assembleren eerst het bootje, schrijven er de naam op van een gesneuvelde op zee (tijdens WOI) en voegen er verder hoopvolle ‘boot-schappen’ aan toe.

Op vijf verschillende locaties in Zeebrugge, Blankenberge, De Haan, Bredene en Oostende zullen extra voorstellingen op en rond de zee plaatsvinden.
Onder andere Giovanni Vanhoenacker en Brugge Plus, Abattoir Fermé, Studio Orka, CirQ en Atelier Bildraum (i.s.m. Muziektheater LOD en Madensuyu) verlenen hun medewerking.

Uitzending op Canvas met Joris Hessels en Dominique Van Malder
Het evenement wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas vanaf 19 uur en wil vooral de aandacht vestigen op de toekomst, de hoop en verzoening.
Het geheel wordt gepresenteerd door Joris Hessels en Dominique Van Malder, de makers van Radio Gaga (Canvas). Ze gaan op zoek naar kleine en grote verhalen en voeren gesprekken over boot-schappen met de participanten. Ze cureren bovendien, samen met filmregisseur Peter Monsaert, de vijf voorstellingen in de vijf gemeenten.