“Vrouwen aan de macht bij UNIZO Torhout”


Unicum: voorzitterskwartet volgt UNIZO-voorzitter Tom Dekoninck (CEBEKO) op.

Hilde Declerck (schoonheidsinstituut), Tanja Werbrouck (CLPT), Eva D’hondt (Evadorable) en Elke Casier (Advocaat) zijn de nieuwe voorzitters van UNIZO Torhout.

Een unicum. 4 vrouwen vormen zo het kernbestuur van de lokale ondernemersvereniging. Zij volgen Tom Dekoninck (CEBEKO) op, die na 5 jaar stevig voorzitterschap de fakkel doorgeeft.

Bestuur bedankt Tom als ex-voorzitter
“Huidig voorzitter Tom Deconinck, gaf aan dat de tijd gekomen was voor een nieuw, lokaal aanspreekpunt. Hij had het 5 jaar met hart en ziel gedaan”, zegt ondervoorzitster Hilde Declerck.
“Het zoeken naar een voorzitter is natuurlijk niet evident. Want een goede voorzitter maakt tijd en ruimte vrij om zijn taak grondig te vervullen en neemt beslissingen en verantwoordelijkheid in belang van collega-ondernemers. Hij bereidt vergaderingen voor en is het boegbeeld tegenover de ganse achterban. Kortom, Tom was de voorbije jaren een bezige UNIZO-bij en dus niet makkelijk te vervangen”

Te mooi om niet verder te gaan
Het was Tanja Werbrouck die middenin Corona-lockdown het initiatief nam om een paar ideeën op papier te zetten. En zo ging de bal aan het rollen. “De vriendengroep mocht niet verloren gaan, nadat Tom zijn voorzittersmandaat ter beschikking stelde. Het was mijn uitgangspunt in de zoektocht naar een oplossing. Ik belde links en rechts naar enkele bestaande bestuursleden. Wat volgde? 3 vrouwelijke collega-bestuursleden vonden mijn enthousiasme aanstekelijk. Dat stemt mij gelukkig”, zegt Tanja trots.
“Daardoor ontstond het idee om Tom niet te laten opvolgen door 1 persoon, maar wel samen te werken: een gedeeld voorzitterschap, 4 vrouwen, één (kern)team. Want… een succesvol ondernemer laat zich ook omringen en versterken, toch?” aldus Tanja.

Vier vrouwen richten zich tot ALLE Torhoutse ondernemers
Eva D’hondt: “Ons kernbestuur bestaat naast mezelf uit, Elke Casier, Tanja Werbrouck en Hilde Declerck. Samen werkten we achter de schermen een nieuwe visie uit oor onze lokale UNIZO-vereniging. UNIZO Torhout zal er staan voor ALLE Torhoutse ondernemers. Niet alleen voor detailhandelaars, maar evenzeer voor freelancers, vrije beroepers, HORECA-uitbaters, KMO’ers, enz… Kortom, iedereen die via professionele activiteiten risico’s neemt met zelf opgebouwd privé-kapitaal. Voor hen legt de lokale UNIZO-vereniging extra nadruk op:
⦁ Ondernemers CONNECTEREN d.m.v. netwerkrecepties, bedrijfsbezoeken, enz…
⦁ Ondernemers INFORMEREN en ADVISEREN via actuasessies, opleidingen, keynote sprekers,..
⦁ Het verdedigen van de belangen van Torhoutse ondernemers (BELANGENBEHARTIGING). We gaan in overleg met het stadsbestuur en leggen ons oor te luisteren bij aangesloten UNIZO-leden om na te gaan waar zij echt van wakker liggen.”
 

Drie nieuwe bestuursleden
“Daarnaast versterken we ons binnenkort met 3 nieuwe bestuursleden”, zegt Elke Casier. “Vicky Verplancke (Xclusive Bike), Jef Caerels (boekhoudkantoor Caerels) en Lander Moenaert (Sherlock) voegen onze vriendengroep toe. Met de ganse groep streven we voor LESS is MORE in aantal activiteiten. We leggen nog meer nadruk op kwalitatieve bijeenkomsten. Activiteiten die Torhout op de kaart zetten als ondernemende stad. Tot slot roept UNIZO Torhout alle Torhoutse ondernemers op nog even vol te houden. Binnenkort heffen we het glas op een gezondere wereld via een fysieke ondernemersontmoeting. Samen sterk!” aldus Elke Casier.