Vrijwilligersontbijt Beweging.net : uitreiking Torhouts Trekpaard

Elk jaar opnieuw organiseert Beweging.net Torhout tijdens de Week van de Vrijwilliger een ontbijt voor de verschillende partnerorganisaties van Beweging.net.
Met dit ontbijt, dat dit jaar plaats had in de schuur van de kinderboerderij in Torhout en verzorgd werd door Footstep, willen de organisatoren deze vrijwilligers bedanken. Tegen ieder, van de 70 aanwezigen vandaag, werd’dank JIJ wel’! gezegd. En deze ‘dank JIJ wel’ is meteen ook de slogan van de Week van de Vrijwilliger dit jaar.

Traditiegetrouw is dit ontbijt ook het moment waarop met Beweging.net Torhout een persoon of organisatie, die zich vrijwillig inzet voor de medemens, in de kijker wordt gezet en dit door het overhandigen van het Torhouts Trekpaard, een mooi en uniek kunststuk, gemaakt door de Beelderij. De kunstenaar, Patrick Benoot van de Beelderij, maakte er dit jaar een pareltje van. Het is Vlaams minister Hilde Crevits die dit Torhouts Trekpaard overhandigt aan de vrijwilligers van Samana Torhout centrum.

Samana, het vroegere Ziekenzorg, organiseert maandelijks twee bijeenkomsten. Een vrije activiteit wordt afgewisseld met een themanamiddag of een halve dag uitstap. Voorzitster, Camilla Benoot, werd jaren geleden aangesproken door wijlen Urbain Adam om medebestuurder van ‘Ziekenzorg’ te worden. Ook Camilla’s echtgenoot, Jozef Denolf, wilde haar bijstaan. Vrij snel kwamen ook Rita, Diana en Hilda een handje toesteken. Deze drijvende krachten kunnen ook rekenen op enkele trouwe medewerkers. Samen verzorgen ze de activiteiten voor Samana Torhout centrum. Naast de maandelijkse activiteiten maken deze bestuursleden ook elk jaar tijd om zieken en bejaarden te begeleiden tijdens de jaarlijkse Lourdesbedevaart van Samana. Net als zoveel andere vrijwilligers halen deze mensen hun motivatie uit de dankbaarheid van de mensen die naar de bijeenkomsten komen. Ze noemen zich zelf ‘een kleine vereniging met een grote waarde’.
“Dit Torhouts Trekpaard is een mooie erkenning voor de vrijwilligers van Samana, vrijwilligers met een gouden hart!” , vertelt voorzitter van Beweging.net Torhout, Kristoff Demoor.

Beweging.net Torhout :

Ameel Jaak, Billiet Pieter, Cuvelier Joost, Debruyne Maria, Demoen Dirk, Demoor Kristoff, Desmet Elsie, Hollevoet Sofie, Levrouw Delphine, Mortier Henk, Swyngedouw Joke, Verhenne Geert