Vrijwilligers gezocht voor hulp in vaccinatiecentra van Torhout en Gistel

Donderdag 14 januari werd beslist dat de Eerstelijnszone Houtland en Polder twee vaccinatiecentra zal voorzien, in De Mast in Torhout en Zomerloos in Gistel. Intussen kunnen kandidaten zich melden om als vrijwilliger mee te draaien in deze centra. Er worden zowel mensen gezocht met een medische of zorgachtergrond, als helpende handen voor de logistiek en administratie.

Het invulformulier is te vinden op de website van deze eerstelijnszone: https://eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-Houtland-en-Polder. Het formulier bestaat uit een uitgebreide vragenlijst, zodat de juiste mensen op de juiste plaatsen kunnen worden ingezet.

Gepensioneerde artsen of verpleegkundigen, of mensen met een medische scholing die nu een andere job uitoefenen, kunnen zich zeker aanmelden. Ook voor andere logistieke en administratieve functies zullen vrijwilligers zonder medische achtergrond nodig zijn.

Vrijwilligers hebben de keuze om aan de slag te gaan in Torhout of Gistel, maar kunnen zich ook voor beide centra aanbieden. De inwoners van Kortemark, Torhout en Koekelare zullen voor hun vaccin terecht kunnen in De Mast, terwijl Zomerloos de plaats van afspraak is voor de inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg.

Na inschrijving als vrijwilliger wordt later ook meer informatie gegeven over verzekering, vergoeding, opleiding,…