Vocaal Ensemble Septem Viri Torhout : het slotakkoord is in zicht !

Bart Boudry – Geert Jaques – Bart Verhelle – Piet Soete
Bart Van Synghel – Dirk Jaques – Arnold Sercu – Jan Decorte
:

Op de loop van de wereldgeschiedenis zal het geen àl te grote impact hebben, maar voor ons is het meer dan een mijlpaal. Ons slotakkoord is in zicht, na ruim dertig jaar houdt Septem Viri op met bestaan. Het waren heerlijke en onvergetelijke jaren, maar nu is het tijd voor iets anders.

Het begon voor ons allemaal in de zomer van 1989. Een of andere zuster vierde haar jubileum – haar naam ontsnapt ons. De tand des tijds, weet u wel – en haar feest moest muzikaal worden opgeluisterd. Zo richtten enkele mannen uit Torhout en omstreken een a capella-groepje op. Al hadden we toen geen énkel idee waar ons dat uiteindelijk allemaal zou brengen. Vandaag, meer dan dertig jaar later, hebben we in zowat elke uithoek van Vlaanderen opgetreden én zagen we een stukje van de wereld. Septem Viri maakte kennis met Denemarken, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië en Letland. En zij met ons. Door de jaren heen zongen we meer dan 1.500 optredens, namen we drie cd’s op en waren we te horen en te zien op radio en televisie. Al verdwijnt dat alles in het niets met het onnoemelijke plezier dat we samen hebben beleefd.

Het werd een prachtige reis, waarvoor we bijzonder veel mensen moeten bedanken. Eerst en vooral de zestien mannen die ooit deel uitmaakten (of dat nog steeds doen) van Septem Viri. Maar uiteraard ook onze partners, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden en vrienden die ons door dik en dun hebben gesteund.

Aan alle mooie liedjes komt een eind. We zijn ontzettend blij dat de onze ruim dertig jaar hebben mogen duren.