Vanaf maandag 7 september terug op elk moment bezoek mogelijk in Woonzorgcentrum Sint-Augustinus te Torhout

Het Agentschap Zorg en Gezondheid versoepelde gisteren de bezoekregeling voor de woonzorgcentra. Daardoor is er vanaf maandag 7 september terug op elk moment bezoek mogelijk in Woonzorgcentrum Sint-Augustinus en dit zolang er geen nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij medewerkers of bewoners. Om het bezoek goed en veilig te laten verlopen, moeten uiteraard een aantal preventierichtlijnen gevolgd worden.

Door de beslissing van het Agentschap Zorg en Gezondheid kan het outbreakplan van het woonzorgcentrum overgaan van fase oranje naar fase groen.

Fase groen betekent dat er vanaf maandag 7 september terug op elk moment bezoek mogelijk is op de kamer. Om de ochtend- en avondzorg veilig te laten verlopen, vragen we om zoveel mogelijk tussen 10.30 en 17.30 uur langs te komen. Bij een bezoek in het woonzorgcentrum worden alleen mensen die een chirurgisch mondmasker dragen toegelaten.

Bezoekers die zich systematisch niet aan de richtlijnen houden, kunnen tijdelijk het bezoek aan hun familielid geweigerd worden.

Bewoners zijn vrij om naar buiten te gaan, mits het naleven van de maatregelen.

De contactpersonen van onze bewoners zijn verwittigd over de te volgen bezoekregeling.