Vaccinatiecentrum Dienstenhuis Groenhove Torhout klaar voor start

Na een ‘dry run’ of testronde zijn de nieuwe vaccinatiecentra in Torhout en Gistel klaar voor gebruik.

De 65-plussers van Kortemark, Koekelare en Torhout kunnen vanaf 15 november terecht in het vaccinatiecentrum Dienstenhuis Groenhoeve (Bosdreef 5 in Torhout). Inwoners van Gistel, Ichtegem en Oudenburg kunnen terecht in het vaccinatiecentrum op het industrieterrein Konijnenbos: Rochesterlaan 13 in Gistel.

In beide centra werd ondertussen een ‘dry run’ of testronde georganiseerd. Op 29 oktober werden ‘testprikken’ gegeven in Gistel en vandaag, 10 november, was Torhout aan de beurt. Zo zijn we zeker dat alle 65-plussers de komende maanden vlot hun ‘boosterprik’ kunnen ontvangen.

Wanneer krijg ik mijn boosterprik?

We herhalen nog even dat al wie een extra prik nodig heeft daarvoor een oproepingsbrief zal ontvangen vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid. In eerste instantie zijn dat de 65-plussers. Inwoners worden van oud naar jong uitgenodigd.

Voor de timing van je boosterprik wordt niet enkel rekening gehouden met je leeftijd, maar ook met welk vaccin je eerder al kreeg.

Je kreeg het Astrazeneca of Johnson-vaccin? Dan word je voor jouw boosterprik uitgenodigd 4 maand na de 2de prik.
Je kreeg het Pfizer-vaccin? Dan word je 6 maand na je 2de prik uitgenodigd voor het boostervaccin.

Zolang het interval niet verstreken is, zal je geen uitnodiging ontvangen.

Om het vaccineren vlot te laten verlopen herinneren we je eraan om zeker je identiteitskaart en oproepingsbrief mee te brengen naar het vaccinatiecentrum!

Hulp nodig? Bel of mail het vaccinatiecentrum

Ondervind je moeilijkheden bij het bevestigen van een afspraak of heb je specifieke vragen over je vaccinatie? We helpen je graag verder.

Telefonisch: je kan steeds terecht op het nummer 050 89 36 99.
Via e-mail: Mailen kan naar vaccinatie@gistel.be of vaccinatie@torhout.be. Stuur je een mailtje? Vermeld dan steeds je rijksregisternummer en telefoonnummer zodat de medewerkers je snel kunnen verder helpen.

Het callcenter is elke werkdag bereikbaar zijn tussen 8.30 en 12.30 uur.

Opgelet, ter plaatse in de vaccinatiecentra is er geen helpdesk meer, dus langskomen met vragen is niet meer mogelijk.