Uitslaande brand in KTA De Panne

Omstreeks 23u06 werd Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de St-Elizabethlaan in De Panne. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de bovenste verdieping van een leegstaand pand in het KTA van De Panne.

Omdat de noodcentrale 112 meerdere meldingen had ontvangen kwam de brandweer met een twee voertuigtreinen ter plaatse met 4 autopompen, 2 tankwagens, 2 ladderwagens en 2 commandovoertuigen. Er werden bijkomend nog 4 extra tankwagens, 1 autopomp en 1 ladderwagen ter versterking gevraagd. Meerdere posten van Brandweer Westhoek zijn ter plaatse met ongeveer 52 brandweerlui. (De Panne, Koksijde, Oostduinkerke, Veurne, Nieuwpoort, Lo-Reninge)

Het voormalige internaat en de hotelafdeling waren vroeger gesetteld in dit gebouw. Daar het gebouw niet meer voldeed aan de normen en de veiligheid werd beslist het af te breken en er een ander te plaatsen.

Er was geen elektriciteit meer aanwezig in het gebouw. Zo is er een vermoeden dat er krakers in het pand aanwezig waren en zo de brand is ontstaan.

Verschillende mensen hebben iemand zien lopen langs de gebouwen, of dit iets met te brand te maken heeft zal nog moeten uitwijzen. De politie Westhoek moest vragen aan de mensen om afstand te houden en zich naar huis te begeven. Niemand raakte gewond. Het personeel van de school moest wekelijks de deuren van het gebouw dicht doen dat er toch iemand in het gebouw geweest was.