Uitbreiding contactmogelijkheid met de bewoners van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus

Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus zet volop in op het welzijn van de bewoners. O.a. met een ‘coronaproof straatfeest’ werden ze extra in de watten gelegd. Hoewel we zeker nog niet terug kunnen naar de situatie voor de coronacrisis, worden ook nieuwe stappen gezet om het contact tussen bewoners en familie uit te breiden.

Straatfeest’ voor de bewoners van Azuur 1

Op dinsdag 9 juni werd een ‘straatfeest’ georganiseerd op Azuur 1 in een Amerikaans thema. Alle bewoners van de afdeling konden in de deuropening van hun woning van een aperitief en lunch genieten opgeluisterd met muziek. Op deze manier willen we de bewoners een gezellig samenzijn aanbieden terwijl we de social distancing regel blijven respecteren. Uiteraard komen de andere afdelingen ook nog aan de beurt.

Méér bezoek mogelijk vanaf woensdag 17 juni: babbelboxen worden praattafels

Binnenkort is er voor onze bewoners méér bezoek mogelijk. Vanaf woensdag 17 juni willen we de 3 bestaande babbelboxen vervangen door 10 praattafels. In de cafetaria en het open restaurant voorzien we 10 tafels waar bezoekers op een veilige manier in contact kunnen komen met de bewoners. Op deze manier zijn er meer dan 300 contactmomenten met bewoners mogelijk per week. De familie en contactpersonen kunnen bij voorkeur zelf digitaal een afspraak inplannen of telefonisch aanvragen aan het onthaal van het woonzorgcentrum. Het organiseren van deze praattafels vraagt van onze medewerkers een grote logistieke inspanning om onze bewoners van en naar de tafels te brengen. We vragen dan ook om de videogesprekken te beperken tot bewoners en contactpersonen die niet naar de praattafels kunnen komen.
Met deze nieuwe stap willen we het contact tussen de bewoners en hun familie verder uitbreiden. We blijven echter voorzichtig om nieuwe besmettingen te voorkomen.

Geen bijkomende positief geteste bewoners en personeel sinds 26 mei

Momenteel verblijven er momenteel nog 4 bevestigd positieve bewoners op onze cohorte-afdeling. Ondertussen zijn ook bijna alle medewerkers genezen en terug aan het werk. Het volledige team van het woonzorgcentrum houdt verder vol en doet er alles aan om naar het nieuwe normaal te gaan.