Tournée Minérale in Torhout

Ga je ook de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Het Lokaal Bestuur Torhout wil alvast het goeie voorbeeld geven en neemt volgende maand deel aan Tournée Minérale! Doe je mee?

In 2017, 2018 en 2019 nam het Lokaal Bestuur Torhout al deel aan Tournée Minérale en gezien het enthousiasme, is in 2020 het team van ‘Gezonde Gemeente Torhout’ terug van de partij. We doen dan ook graag een warme oproep om aan te sluiten!

Een maand zonder alcohol, redenen genoeg!
Heel wat mensen zagen al in dat bewust kiezen voor een maand zonder alcohol een goed idee is. Er zijn tal van redenen om het te proberen. Je slaapt niet alleen beter, maar je hebt meer energie, je voelt je fitter, je krijgt minder calorieën binnen, hebt geen kater meer en je bespaart daarenboven geld! Moeten we nog verder gaan? Wij spreken alvast uit ervaring.

Gemotiveerd? Motiveer dan ook anderen?
Een maand lang aan de verleiding van alcohol weerstaan is een hele klus. Want we denken al snel ‘eentje kan toch geen kwaad’. Motiveer daarom anderen, en neem deel in groep! Met de steun van je collega’s, vrienden, buren en familie lukt het veel beter. Bewijs samen dat je geen alcohol nodig hebt om plezier te maken!

Organiseer je iets? Laat het weten!
Mocht je zelf een activiteit willen organiseren in het kader van Tournée Minérale, laat het ons weten. We willen er graag aan meewerken.
We doen een ook een warme oproep aan de uitbaters van onze horecazaken in Torhout om een mocktail of alcoholvrije cocktail ter beschikking te stellen van hun klanten.

Hoe neem ik deel?
Overtuigd? Inschrijven kan via: www.tourneeminerale.be onder de teamnaam ‘Gezonde gemeente Torhout’.

Meer over Tournée Minerale
Sinds 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met Tournée Minérale daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. De actie was de voorbije twee jaar een enorm succes: bijna 1 op de 5 volwassen Belgen nam deel. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen… Dat zijn trouwens geen loze woorden. Uit onderzoek van de UGent bleek dat 9 op de 10 deelnemers minstens één van de voordelen heeft ervaren.

Meer info:
Rita Dewulf Stefanie Callewaert
Schepen van Volksgezondheid Projectmedewerker
rita.dewulf@torhout.be stefanie.callewaert@torhout.be
gsm: 0475 79 31 91 050 22 12 33