Torhoutse Batjes in het teken van het EK Voetbal

Het zullen nog geen bruisende Batjes zijn zoals we gewend zijn, maar we zijn trots te kunnen aankondigen dat er op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021 opnieuw het één en ander georganiseerd wordt in het kader van de Torhoutse Batjes. Dit jaar kleuren de Batjes zwart, geel en rood want ze staan volledig in het teken van het EK Voetbal.

Natuurlijk moeten we corona nog steeds in het achterhoofd houden en kunnen we nog niet volledig terug naar het Batjes-concept zoals we het kennen. Geen Nacht van Vlaanderen, geen optredens van bekende artiesten,… maar wel verkeersvrije straten met kramen, grote terrassen en kermis op vrijdag, zaterdag en zondag!

De Batjes staan dit jaar in het teken van het EK Voetbal: de etalages en straten fleuren op in de tricolore van de Rode Duivels. We voorzien voor ieder wat wils. Ben je een shopper of geniet je liever met een frisse punt van de batjessfeer? Scoor de beste koopjes en maak kans op een mooie voetbal! De handelaars en horecazaken geven je graag uitleg over de spaaractie om de voetbal te winnen. Vijf aankopen zijn al genoeg om een voetbal te winnen.

Hoewel we verder werken op coronaveilige evenementen in de stad, zal er toch leuke onverwachtse animatie terug te vinden zijn.

Op zaterdag 19 juni van 10 tot 21 uur en op zondag 20 juni van 11.30 tot 19 uur zijn de Zuidstraat, de Markt, de Hofstraat, de Burg, de Aartrijkestraat, de Fraeysstraat en de Oostendestraat afgesloten zodat de Batjes coronaproof en veilig kunnen plaatsvinden.

Kom je genieten van de Batjes? Parkeer je auto op parking Deprez, op parking Karel de Gheldere, op de parking aan de achterkant van het Ravenhofpark, op de parking nabij het station of op de parking bij het zwembad. Opgelet: door de heraanleg van parking Pollet is parking Pollet tijdelijk niet beschikbaar!

“De Batjes zijn het evenement bij uitstek voor onze Torhoutse handelaars. Het is hét weekend van het jaar om koopjes te scoren. Ook voor de niet-shoppers staat onze horeca paraat om even te genieten”, zegt burgemeester Kristof Audenaert.