Torhoutse anderstalige vluchtelingen en Torhoutse jongeren.

Vanaf maandag 23 december gaat in Club de B een reeks theaterworkshops van start. Tijdens deze workshops willen we een brug slaan tussen Torhoutse anderstalige vluchtelingen en Torhoutse jongeren.

Sinds enkele jaren is er een verhoogde instroom van vluchtelingen in Vlaanderen, ook in onze stad. In Torhout zijn momenteel 126 inwoners geregistreerd als erkende vluchteling. Daarnaast worden er 16 volwassen mannen en 9 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen opgevangen in onze Lokale Opvanginitiatieven (LOI). “Voor de jongeren onder hen is het niet altijd even simpel om contacten te leggen met Torhoutse jongeren. Met dit theaterproject willen we hen een duwtje in de rug geven.”, aldus voorzitter bijzonder comité sociale dienst Joost Cuvelier.

In samenwerking met vtbKultuur, Hart boven Hard en het Sociaal Huis van Torhout gaan we vanaf 23 december voor de tweede keer van start met een theaterproject, dit keer onder leiding van toneelkring LARF!. Via workshops krijgen vluchtelingen de kans om kennis te maken met theater. Samen met lotgenoten kunnen ze niet alleen hun creativiteit, maar ook hun angsten en onzekerheden voor de toekomst tot uiting brengen.

Ben je tussen 15 en 23 jaar en speel je graag toneel? Kom dan naar dit theaterkamp! Vertel verhalen met je stem, je lichaam en je fantasie! Deelnemen is gratis.

Kom kennis maken
Maandag 23.12.2019 of vrijdag 27.12.2019 van 14 tot 17 uur

Theatersessies
Woensdag 8.01.2020
Woensdag 15.01.2020
Woensdag 22.01.2020
Telkens van 14 tot 17 uur

Waar?
Club de B, ‘s Gravenwinkelstraat 5 te Torhout (gebouw in de tuin van Cultuurcentrum de Brouckere)

Schrijf je in bij het Sociaal Huis via mail naar sociaal.huis@torhout.be of tel. 050 22 12 33.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *