Torhouts talent op de planken !

Op zaterdag 26 februari om 20 uur speelt de voorstelling ‘Een Lola’ van het theatergezelschap Compagnie Cecilia in het Torhoutse Cultuurcentrum de Brouckere. Geheel onverwacht zal er een Torhouts talent op de planken staan. Marijke Pinoy wordt namelijk vervangen door Karin Tanghe.
‘Een Lola’
‘Een Lola’ is losjes gebaseerd op ‘Lola’, de beroemde film van Rainer Werner Fassbinder. Bijna veertig jaar na datum is die film actueler dan ooit. De ravissante wereld die Fassbinder oproept, de liederlijke arena waarin zijn verhalen zich afspelen en zijn typische stijl met felle kleuren en emoties: het zijn allemaal elementen die een uitgelezen inspiratie vormen om een tijdloos verhaal over liefde en macht te vertellen!
Acteurswissel
Op podium geen mannelijke macho’s, wel topvrouwen! Regisseur Yahya Terryn biedt zo een radicaal antwoord op de mannenwereld die Fassbinder heeft vormgegeven en doet een boeiend onderzoek naar de dynamiek tussen mannen en vrouwen.
Yahya Terryn selecteerde een prachtige cast van vijf vrouwen: Marijke Pinoy, Souad Boukhatem, Eva Binon, Marie Schraepen en Lucie Plasschaert. Doordat Marijke Pinoy verhindert is, wordt zij vervangen. Dit door niet alleen een topactrice – gekend van onder andere de jeugdserie Kulderzipken, de soap Thuis, of de langspeelfilm Los – maar ook talent van eigen, Torhoutse bodem: Karin Tanghe.
‘Een Lola’ van Compagnie Cecilia wordt op 26 februari om 20 uur gespeeld in de Brouckere en wordt gratis ingeleid om 19.15 uur.
Tickets zijn verkrijgbaar via www.ccdebrouckere.be of aan de balie tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum.