Torhouts stadskantoor en Vrijetijdshuis baden in oranje licht.

Ook dit jaar neemt Torhout deel aan de internationale campagne ‘Say no to violence against women’ tegen geweld op vrouwen en meisjes. Daarom baden het stadskantoor en het Vrijetijdshuis van 25 november tot 10 december in oranje licht.

Op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld, wordt wereldwijd het startschot gegeven van de campagne ‘Say no to violence against woman’. Als protest tegen geweld op meisjes en vrouwen zullen (bekende) gebouwen en monumenten wereldwijd oranje kleuren. Deze campagne, die loopt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Mensenrechten, wil aandacht vragen voor fysiek, seksueel en mentaal geweld tegen vrouwen en wil dit geweld een halt toe roepen.

“Ook in Torhout willen we ons steentje bijdragen om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken en willen we opnieuw gehoor geven aan de oproep ‘Orange your city/Orange the world’ door 16 dagen lang een deel van het stadskantoor en het Vrijetijdshuis in een oranje licht te laten baden” zegt Elsie Desmet, schepen van Noord-Zuid beleid. “Wereldwijd ondervinden 35% van de vrouwen fysiek geweld, en dat is 35% te veel.”

Deze actie, die kadert in een internationale sensibiliseringscampagne werd gelanceerd door de Verenigde Naties en wil problematieken zoals partnergeweld, kindhuwelijken, mensenhandel, intimidatie… aankaarten.