Torhout zoekt duurzame helden!


Schepen van leefmilieu Elsie Desmet : Op 25 september 2021 viert de hele wereld de zesde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030.

Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Torhout die verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september is het Week van de Duurzame Gemeente. Dan hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen duurzame helden in de kijker. Torhoutse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving!

De campagne focust dit jaar op helden die bijdragen aan de milieu-gerelateerde SDG’s (rond proper water, verantwoorde consumptie, klimaatactie, zorg voor oceanen en zeeën, bossen, biodiversiteit …) maar laat ook ruimte om helden in de spotlights te zetten die zich inzetten voor andere doelen.

Woon je in Torhout en ben je in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met de zorg voor onze planeet, je medemens of voor de brede maatschappij? Of ken je iemand die zich dagelijks inzet om van Torhout een aangename, gezonde, groene, eerlijke, rechtvaardigere, duurzame of veilige plek te maken? Laat het ons weten via milieu@torhout.be (liefst vóór 10 september) en misschien word jij wel één van de Torhoutse duurzame helden!

“Als lokaal bestuur hebben we een voortrekkersrol om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de SDG’s, om te zetten in concrete acties. Dit willen we samen met onze inwoners doen. Heel wat Torhoutenaren dragen al hun steentje bij. Deze lokale helden leggen we als bestuur graag eens extra in de watten want ze verdienen dit”, zegt schepen van leefmilieu Elsie Desmet.

Voor meer info: www.duurzamegemeente.be