Torhout wordt startplaats voor de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut


Op zondag 20 maart 2022 start de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut, een UCI 1.1. wielerwedstrijd voor dames elite, aan het stadkantoor in Torhout.

De 58ste wielerwedstrijd de Omloop van de Westhoek – Memorial Stive Vermaut, voor dames Elite UCI 1.1., start op zondag 20 maart 2022 in de sparrestad Torhout. “Dit is ongetwijfeld een meerwaarde en geeft onze wedstrijd nog meer uitstraling”, aldus Peter Brackez van KVC Ichtegem-Sportief.

“Meteen is deze Internationale wielerwedstrijd een eerbetoon aan Stive Vermaut. De betreurde wielrenner groeide immers op in Ichtegem en werd na zijn huwelijk met Vanessa Jodts inwoner van Torhout. De Torhoutenaren hebben Stive in hun hart gesloten en hij leeft nog altijd verder in vele wielerharten. Het is voor zijn betreurde echtgenote Vanessa Jodts een warm Torhouts eerbetoon aan haar echtgenoot. Voor ons is het ook een eer om samen met KVC Ichtegem Sportief deze internationale dameswedstrijd te mogen organiseren. Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen en ons wielerhart zal op zondag 20 maart 2022 net iets sneller kloppen”, aldus schepen van sport Rita Dewulf.

Op zondag 20 maart 2022 zal de wedstrijd van start gaan aan het stadskantoor in de Karel De Goedelaan om 14 uur. De officiële start wordt gegeven aan Kasteel d’Aertrycke, Zeeweg in Wijnendale.

De 26 deelnemende internationale teams zullen voorgesteld worden aan het publiek aan het stadskantoor. De teambussen worden opgesteld op de parking van het zwembad. De toegang tot dit internationale wielerdorp is gratis wat de beleving van iedere wielerliefhebber ten goede komt!

Om het wielerfeest volledig af te maken wordt er een brunch voorzien in De Mast met interviews met de wielrensters met de belangrijkste titels en grote overwinningen. Tickets hiervoor zullen later te koop zijn bij de organisator en op de sportdienst. Meer info over deze verkoop volgt nog.

175 rensters uit 26 verschillende landen namen dit jaar deel aan deze prestigieuze dameswedstrijd. “We kijken nu al reikhalzend uit wie volgend jaar na 140 km in Ichtegem de opvolgster wordt van de Luxemburgse kampioene Christine Majerus, die dit jaar de wedstrijd won”, besluit Peter Brackez.

“Torhout is een wielerstad waar regelmatig wielerwedstrijden worden georganiseerd door de verschillende wielerorganisaties die onze stad rijk is. Naast de klassieke wielerwedstrijden werd in het verleden ook al het Belgisch kampioenschap tijdrijden georganiseerd. Ook onze dameskoers op kermiswoensdag is een succes. Deze dameskoers zal dit jaar echter niet doorgaan. We organiseren op kermismaandagavond wel een wielercriterium, terug van weggeweest na vervlogen tijden. Veel nationale en internationale koersen passeren graag door Torhout en daar zijn we fier op”, zegt burgemeester Kristof Audenaert.