Torhout : week van het afvalteam

Schepen van leefmilieu Elsie Desmet : v an maandag 15 tot en met zondag 21 november zetten we met z’n allen de afvalophalers, de parkwachters op de recyclageparken en de zwerfvuilmeters en -peters in de bloemetjes. Die mannen en vrouwen plukken de zakken van voor je deur, halen stapels papier en karton op, houden je buurt proper en staan je op het recyclagepark bij met raad en daad.

Wil je onze parkwachters, jouw afvalophalers of de zwerfvuilmeters en -peters in de buurt bedanken? Dat doe je het best door je afval correct aan te bieden én je afval in de vuilnisbak te deponeren, maar je kan hen ook op een originele manier bedanken.

Geef eens een complimentje

Haal van maandag 15 tot en met zondag 21 november een postkaartje af aan het onthaal van het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B) of op het recyclagepark (Atelierstraat 21).

Schrijf een complimentje op dit kaartje, hang het kaartje aan je afvalzak of bezorg je kaartje voor 21 november aan het onthaal van het stadskantoor of aan het recyclagepark. Op deze manier komt je complimentje bij de juiste personen terecht.

Stuur je liever een online complimentje? Dat kan via www.mirom.be/de-week-van-het-afvalteam.

Kom je graag zotter uit de hoek? Wat denk je van een reuze (stoep)tekening, je afvalzak versieren, een glimlach of iets lekkers?

Win een VIP-bezoek van de vuilniswagen voor je school!

Ook scholen en leerlingen kunnen hun respect tonen, want ook dit jaar organiseert MIROM weer een leuke wedstrijd. Daarin gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen voor een ‘zero waste schoolfeest’. Doe mee, alleen of met je klas. De winnaars krijgen na de Week van het Afvalteam een VIP-bezoek van de vuilniswagen. Met demonstratie, tekst en uitleg. Bovendien ontvangen de winnende scholen ook een tombolapakket voor het eerstvolgende schoolfeest.

“Iedereen die bezig is met het proper houden van onze omgeving verdient een dikke pluim! We zetten hen dan ook graag nog eens extra in de bloemetjes tijdens de Week van het Afvalteam. Geef jij hen ook een complimentje? Wat ze nog liever hebben, is dat jij er mee helpt voor zorgen dat er geen afval ligt langs onze wegen en goed sorteert. Op die manier kunnen we met z’n allen genieten van een propere omgeving en zal het afvalteam jou bijzonder dankbaar zijn”, vertelt Elsie Desmet, schepen van leefmilieu.