Torhout : update bedeling mondmaskers. Oproep vrijwilligers voor bedeling resterende filters.

Vorige week werd het grootste deel van de mondmaskers bedeeld. Omdat niet alle filters geleverd werden, ontvingen sommige mensen deze nog niet. Daarnaast kwamen er een aantal meldingen binnen van mondmaskers die niet of tekort bezorgd werden. Om deze laatste mondmaskers en filters huis-aan-huis te bedelen zoeken we enthousiaste vrijwilligers.

Geen mondmasker ontvangen?

Deze week worden alle foutmeldingen van de mondmaskers bekeken. Heb je geen mondmasker ontvangen? Of heb je mondmaskers tekort ontvangen? Laat dit ten laatste woensdag 3 juni weten via mondmaskers@torhout.be. Vermeld in je mail zeker je naam en adres.

Mensen die geen filters ontvangen hebben, hoeven geen mail te sturen. De adressen waar filters ontbreken, werden reeds verzameld.

Vrijwilligers gezocht

Het dragen van een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer en op school voor iedereen vanaf 12 jaar. Op de werkvloer is een mondmasker verplicht waar de minimum afstand (1,5 meter) niet gegarandeerd kan worden. Ook op andere publieke plaatsen (bijvoorbeeld winkels, de woensdagmarkt,…) wordt het dragen van een mondmasker sterk aangeraden.

Het lokaal bestuur voorziet voor elke Torhoutenaar vanaf 6 jaar een wasbaar herbruikbaar mondmasker. De mondmaskers voor volwassenen (gebruik van 12 jaar, inclusief filters) en kindermondmaskers (gebruik vanaf 6 jaar) worden op naam verdeeld.

Voor de bedeling van de resterende mondmaskers en filters zoekt het lokaal bestuur nog gemotiveerde vrijwilligers, net als voor de bedeling naar de artsen en het zelfstandig zorgpersoneel.

Wil je helpen?

Om de resterende mondmaskers en filters veilig in de bus te krijgen bij de Torhoutenaars, de artsen en het zelfstandig zorgpersoneel zijn we nog op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Heb je donderdag 4 of vrijdag 5 juni nog wat ruimte in je agenda? Wil je helpen? Schrijf je dan in via deze link: www.torhout.be/ik-wil-helpen

We contacteren de aangemelde vrijwilligers persoonlijk met praktische informatie.

Het lokaal bestuur bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet!