Torhout, twee bewoners woonzorgcentrum verlaten de cohorte-afdeling met erehaag

Een mooi moment in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Twee bewoners die opgenomen waren op de cohorte-afdeling, mochten die verlaten. Dat lieten we niet onopgemerkt voorbijgaan. De bewoners werden onder luid applaus teruggebracht naar hun vertrouwde omgeving.

Onder luid applaus van onze medewerkers, de directie, de voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst en de burgemeester verlieten de 2 bewoners onze speciale cohorte-afdeling. Op deze speciale zorgafdeling verblijven de bewoners die de voorbije weken positief testten op CoVid-19. Na een minimaal verblijf van 14 dagen en na 7 dagen symptoomvrij te zijn kunnen de coördinerend raadgevend arts (CRA) van het woonzorgcentrum en de cohorte-arts beslissen om een bewoner terug naar de kamer te laten gaan. Daar blijven ze vervolgens nog 7 dagen in quarantaine.

De terugkeer naar de kamer gebeurde dus onder luid applaus en met een erehaag. Op deze manier wilden wij onze bewoners terug hartelijk verwelkomen in hun eigen vertrouwde omgeving. Een ware opsteker voor iedereen!

Willem Vermaut, wnd. directeur woonzorgcentrum: “We doen als woonzorgcentrum ons uiterste best om onze bewoners met de beste zorgen te omringen. We zijn dan ook blij om in deze moeilijk periode ook positieve verhalen te kunnen brengen. We willen hiermee niet alleen de getroffen bewoners en hun familie een hart onder de riem steken. Ook voor ons verplegend personeel en de betrokken collega’s is dit een opsteker.”

Joost Cuvelier, schepen van ouderen-en thuiszorg: “Naar deze dag hebben we lang uitgekeken. Door de goeie zorgen van al ons personeel van het woonzorgcentrum zijn de eerste twee mensen terug in hun vertrouwde omgeving.”