Torhout : toon ons je mocktail en win een Torhoutbon!

Schepen Rita Dewulf : ga je ook de uitdaging aan om in februari een maand lang geen alcohol te drinken? Het Lokaal Bestuur Torhout helpt je op weg met een actie om mocktails te maken.

Al voor het vijfde jaar op rij zet het Lokaal Bestuur Torhout zich achter de campagne van Tournée Minérale. Dit jaar daagt Torhout zijn inwoners extra uit aan de hand van een leuke wedstrijd.

We werken niet langer met inschrijvingen in een team, maar roepen alle deelnemers op om Tournée Minérale Vlaanderen te volgen op Facebook, om op de hoogte te blijven en te genieten van de leuke tips. 

Editie 2021 – een extra uitdaging

Meedoen met Tournée Minérale is altijd al een ervaring geweest. Je daagt jezelf uit en ontdekt daarbij dat je je goed voelt met minder alcohol! Je doet dit met familie, vrienden, collega’s en beleeft dit samen!

Maar door de corona-maatregelen staat ons sociaal leven, waar Tournée Minérale steeds sterk op inzet, al een hele tijd op een lager pitje. Ook de horecasector, gaandeweg een bondgenoot van de campagne, staat sterk onder druk. Dat maakt deze editie voor iedereen, zowel de organisatoren als de deelnemers, extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk.

De coronamaatregelen hebben voor veel mensen de manier waarop ze met alcohol omgaan veranderd. Sommigen drinken minder omdat een deel van hun sociaal leven is weggevallen. Anderen beslissen net sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee. Om de hectische, abnormale werkdagen achter zich te laten. Of om te bekomen van de emoties die deze periode losmaakt. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol.

Wedstrijd mocktails maken in eigen bubbel

“Corona maakt het onze inwoners al bijna een jaar verschrikkelijk moeilijk en nu de horeca gesloten is, lijkt Tournée Minérale een ver van onze bed show”, zegt schepen voor volksgezondheid, Rita Dewulf. “Toch willen we onze bevolking aanmoedigen om ook in deze moeilijke tijden deel te nemen aan Tournée Minérale. Je kan ook gezelligheid creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op, heel welkom in deze uitzonderlijke tijden. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook”, gaat schepen Rita Dewulf verder.

“We doen een oproep aan onze inwoners om thuis – in eigen bubbel of samen met het knuffelcontact – een mocktail te maken en hiervan een foto of filmpje te maken en door te sturen naar tourneeminerale@torhout.be. Aan de hand van een willekeurige online loting krijgen tien deelnemers een Torhoutbon ter waarde van € 25. We hopen vele mooie creaties te mogen ontvangen en wensen de inwoners hierbij ook veel succes.”

De actie loopt van 1 februari tot en met 28 februari om 20 uur.

Het wedstrijdreglement kan je raadplegen op www.torhout.be/tournee-minerale.

Meer over Tournée Minerale

Sinds 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar. Met Tournée Minérale daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alcohol te drinken. De actie was de voorbije jaren een enorm succes: bijna 1 op de 5 volwassen Belgen nam deel. De redenen om mee te doen waren heel uiteenlopend: om te werken aan de gezondheid, om te zien of de uitdaging vol te houden was, om kankeronderzoek te steunen,… Dat zijn trouwens geen loze woorden. Uit onderzoek van de Universiteit Gent bleek dat 9 op de 10 deelnemers minstens één van de voordelen heeft ervaren zoals meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel.

Tips om het maximale uit Tournée Minérale te halen, vind je op www.tourneeminerale.be.