Torhout : terug fysieke samenkomst gemeente- en OCMW-raad sinds begin coronacrisis

Maandag 28 september komt de Torhoutse gemeente- en OCMW-raad voor het eerst terug fysiek samen. Om het aantal aanwezige bezoekers tot een minimum te beperken wordt ook een livestream voorzien.

De Torhoutse gemeente-en OCMW-raad komt op maandag 28 september voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis weer fysiek samen. Dat gebeurt niet in de Seminariezaal zoals gewoonlijk maar op de benedenverdieping van het Stadskantoor, in het Atrium. Daar is het immers makkelijker om voldoende afstand te bewaren tussen de raadsleden.

Livestream blijft

De pers en het publiek zijn toegelaten, al wil het lokaal bestuur het aantal bezoekers tot een absoluut minimum beperken. Daarom werd ervoor gekozen om ook de digitale kaart te blijven trekken en een livestream te voorzien. De recente digitale vergaderingen waren ook reeds online toegankelijk voor de burger.

De gemeente- en OCMW-raad kan op maandag 28 september vanaf 19 uur live gevolgd worden via deze link: https://www.torhout.be/livestream-gemeenteraad-28-september-2020

Het lokaal bestuur roept geïnteresseerden op om de gemeente- en OCMW-raad op een digitale manier te volgen en dus niet fysiek naar het stadskantoor te komen.