Torhout stelt gratis online registratiesysteem ter beschikking van horeca

Sinds kort moeten horeca-uitbaters de gegevens van hun klanten verplicht registreren. De provincie West-Vlaanderen en het Lokaal Bestuur Torhout lanceerden daarvoor, in samenwerking met Cevi, een online registratiesysteem op basis van een QR-code. Dit systeem wordt gratis ter beschikking gesteld van de Torhoutse horeca.

Om gebruik te maken van het gratis online registratiesysteem moeten horeca-uitbaters zich eenmalig aanmelden via de link die ze toegestuurd kregen. Na aanmelding ontvangt de uitbater een persoonlijke QR-code in zijn of haar mailbox.
Klanten scannen de QR-code van de horecazaak in en komen zo op een invulformulier terecht dat ze zelf makkelijk kunnen invullen. Na het invullen ontvangen ze een bevestigingsmail.
De gegevens van de klant worden voor een periode van 14 dagen bewaard in een centrale, beveiligde database. Bij een mogelijke besmetting kan snel gehandeld worden. Enkel het lokaal bestuur en indien nodig de provincie hebben toegang tot de gegevens. De gegevens worden conform de algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) EU 2016/679 verwerkt.
Met het gratis digitaal systeem hebben de ondernemers minder papierwerk en kan iedereen zelf registeren.