Torhout staat te trappelen voor carnaval


In 2023 doet Torhout opnieuw haar bruisende carnavalsseizoen alle eer aan. Op zondag 12 maart trekken de praalwagens onze stad door. En ook de kermis is van de partij. Op zondag 5 maart kregen Prins Pluto en Keizer Marc officieel de sleutel van de stad.

Na twee afgelaste carnavalstoeten kijken we in Torhout dit jaar extra uit naar het carnavalsweekend. Op zondag 12 maart trekken de praalwagens opnieuw door onze stad. En er is ook kermis op onze nieuwe Markt.

Prins Pluto en Keizer Marc kregen sleutel van de stad

Prins Pluto en Keizer Marc werden op zondag 5 maart door Keizer Dirk, voorzitster van de feestcommissie Annick Vanderspurt en burgemeester Kristof Audenaert feestelijk aangesteld in het Vrijetijdshuis.

Prins Pluto alias Danny Merchie, die ook Prins van West-Vlaanderen is, werd vergezeld door zijn dochter Prinses Vannessa en zijn Page Miroyka. Zijn vrouw Simonne behaalde al de titel van Prinses van België. De carnavalsmicrobe zit hen dus echt wel in het bloed!

Marc Martens kreeg, na drie keer Prins Carnaval derde leeftijd te zijn, eindelijk de felbegeerde titel Keizer Carnaval derde leeftijd. Hij werd vergezeld door Keizerin Shana.

Tijdens de carnavalstoet nemen de kersverse Prins en Keizer plaats op de vernieuwde prinsenwagen.

Carnavalstoet

De carnavalstoet vertrekt op zondag 12 maart om 14.30 uur in de Oostendestraat.

Het parcours loopt langt de Oostendestraat, ‘s Gravenwinkelstraat, Vestingstraat, Bruggestraat, Burg, Beerstraat, Papebrugstraat, Viaductstraat, Elisabethlaan, Bassinstraat, Lichterveldestraat, Zuidstraat, Markt en terug naar de Oostendestraat.

Het einde van de stoet is voorzien om 17.30 uur in de Oostendestraat.

Opgelet: tijdens de stoet mag je geen spuitbussen gebruiken op de openbare weg en op openbare plaatsen.

Stem op je favoriete wagen

Tussen 14.30 en 17 uur kan je stemmen op je favoriete carnavalswagen. Stuur hiervoor het nummer van de wagen door naar 0460 205 611.

Gratis oordoppen

Wil je je oren of die van je kind(eren) beschermen tijdens de stoet?
Haal op voorhand gratis oordopjes af in het Vrijetijdshuis (Markt 1).
Tijdens de stoet zelf kan je gratis oordopjes vragen aan de leden van de feescommissie. Je herkent ze aan hun groene jas met het wapenschild van Torhout op.

Parkeren

Kom je met de auto?
Kom op tijd, want de beschikbare parkeerplaatsen lopen snel vol.
Parkeer op centrumparking Blekerij, parking Industrielaan, parking Ten Walle, parking Guido Gezelle of parking Ganzevijver.
Centrumparking Hofstraat is niet bereikbaar.

Geen zin in parkeerstress? Kom met de fiets of te voet!

Carnavalskermis

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart staat de kermis op de Markt. De kermiskramen kiezen zelf hun openingsuren. De openingsuren kunnen dus per kraam afwijken.

Er is een prikkelarm moment voorzien op zondag 12 maart van 14 tot 15 uur.

Meer info: www.torhout.be/carnaval-2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *