Torhout : speelpleinwerking De Warande kondigt zomerwerking aan


Speelpleinwerking De Warande opent deze zomer de deuren en ook de sport- en boerderijkampen gaan door. De speelpleinwerking mag dan wel de deuren openen, toch zijn er dit jaar een aantal belangrijke wijzigingen omwille van het coronavirus. Het lokaal bestuur kiest voor een veilige aanpak boordevol speelplezier!

Drie contactbubbels per week

Er wordt gewerkt met drie contactbubbels. Binnen die bubbels is het aantal kinderen beperkt tot veertig en kunnen enkel de kinderen die vooraf ingeschreven zijn voor deze bubbels deelnemen aan de speelpleinwerking. Je schrijft je dus vooraf in voor een contactbubbel. Deze worden opgedeeld per leeftijdsgroep en er is een jaar overlap voorzien. Je schrijft dus in voor één van onderstaande bubbels:
Rode bubbel: kleuters (3 tem 6 jaar)
Blauwe bubbel: graden (6 tem 9 jaar)
Gele bubbel: graden (9 tem 12 jaar)

Voorinschrijven per week verplicht

Er dient vooraf geregistreerd te worden (een ‘voorinschrijving’). Zo willen we een overvol speelplein vermijden en inspelen op de nood die er is in Torhout. Voorinschrijven is gratis en kan vanaf volgende momenten:

vanaf zaterdag 13 juni voor de maand juli
vanaf zaterdag 18 juli voor de maand augustus

Ouders die in Torhout gedomicilieerd zijn krijgen tijdens de eerste inschrijvingsweek voorrang. Als er nadien nog plaatsen beschikbaar zijn, worden deze opengesteld voor iedereen. Er wordt ook een wachtlijst aangelegd. Betalen doe je nog steeds de dag zelf (= € 6 voor een volle dag, halve dagen zijn dit jaar niet mogelijk). Vooropvang mogelijk tussen 7 en 9 uur, zoals gewoonlijk. Ophalen kan enkel tussen 16 en 17 uur.

Je schrijft je dus vooraf in voor een speelpleinbubbel. Tijdens de week zelf kan je kiezen wanneer je kind naar het speelplein komt. Let wel: zou je kind slechts 1 dag naar het speelplein komen? Dan laat je deze plaats beter vrij voor kinderen die wel een volle week zouden komen spelen.

Alle informatie is terug te vinden via www.torhout.be/speelpleinwerking.

De digitale speelpleinbrochure is vanaf vrijdag 19 juni beschikbaar. Voorinschrijven gebeurt via onze webshop http://webshop.torhout.be.

Schepen van jeugd, Lieselotte Denolf: ‘De maatregelen zorgen ervoor dat we – normaal gezien enkel deze zomer – met inschrijvingen moeten werken.  We vragen dan ook begrip voor de manier waarop we deze zomer de speelpleinwerking organiseren. Aan enthousiasme bij de creatieve animatoren en jeugddienst echter geen gebrek. Ze zijn heel erg gemotiveerd en hebben originele plannen om de kinderen opnieuw een onvergetelijke speelzomer op de Warande te bezorgen!’