Torhout : project tegen eenzaamheid en voor meer burensolidariteit.

Corona treft iedereen, ook én vooral de mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie of met een beperkt sociaal netwerk. Binnenkort krijgt elke inwoner van Torhout een folder in de brievenbus. Daarmee zetten we enerzijds in op burensolidariteit en anderzijds willen we mensen over de drempel helpen eens binnen te springen in het ontmoetingscentrum ‘t Centrum.

In tijden van corona is solidariteit belangrijker dan ooit. Daarom roept het Lokaal Bestuur Torhout op om even te denken aan de mensen rondom je: ouderen, hulpbehoevenden, mensen met een beperking, mensen in eenzaamheid …

Schepen van Sociale Zaken, Paul Dierickx aan het woord: “Nu zijn er nóg meer mensen dan anders die wat hulp kunnen gebruiken, om boodschappen te doen, medicijnen te halen, nood hebben aan een praatje …”.

“Eenzaamheid is een toenemend gezondheidsprobleem, zeker bij senioren. Heel wat mensen willen zich met veel plezier voor hun buurt engageren om er een warme en hechtere plek van te maken waar men zich verbonden voelt met elkaar”, aldus schepen van senioren en volksgezondheid, Rita Dewulf. Heb je zin om je buur een handje te helpen? De folder, die je binnenkort in je brievenbus vind, bevat enkele handige invulkaartjes, die je kan afknippen en in de bus van je buur kan stoppen.

Ook het Ontmoetingscentrum ‘t Centrum opende op 22 september 2020, na een sluitingsperiode ten gevolge van covid-19, vol enthousiasme terug zijn deuren. ‘t Centrum is een gezellige ontmoetingsruimte, waar iedereen vrij kan binnenlopen om mensen te ontmoeten, een kop koffie te drinken, de krant te lezen of een spelletje biljart te spelen. De focus ligt hierbij op de integratie van kwetsbare mensen in onze maatschappij. In de folder zit een kaartje voor een gratis koffie en versnapering. Breng dit kaartje mee bij je bezoek aan ‘t Centrum, of geef het aan iemand die in deze periode wat sociaal contact en een luisterend oor kan gebruiken. ‘t Centrum vind je terug in de Beerstraat 20, en is open op dinsdag van 10.30 – 16.30 uur, en op woensdag en donderdag van 13.30 – 16.30 uur.