Torhout : ontbijt SKAT ten voordele van Kom op tegen Kanke

Op zondag 14 maart organiseren de vrijwilligers van SKAT, Sociaal Aktiecomité Torhout, voor de derde keer een ontbijt ten voordele van Kom op tegen Kanker. Door corona wordt het ontbijt in een takeawayversie aangeboden.

Al voor de derde keer organiseren de vrijwilligers van SKAT een ontbijt ten voordele van Kom op tegen Kanker. De eerste twee edities vonden plaats in parochiezaal De Bosgalm en waren telkens een groot succes, met meer dan 300 deelnemers. Vorig jaar werd het ontbijt door corona afgelast. Ook dit jaar kan het ontbijt niet fysiek doorgaan, maar daar vonden de vrijwilligers van SKAT een oplossing voor: ze organiseren een takeawayversie met ontbijtpakketten.

Actie Kom op tegen Kanker

In 2018 richtte voorzitster van SKAT, Erna Christiaen, het ontbijt ten voordele van Kom op tegen Kanker voor het eerst in. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar dit jaar werd naar een alternatief gezocht om toch opnieuw een mooie cheque aan Kom op tegen Kanker te kunnen overhandigen.

“Samen met ons team van vrijwilligers van SKAT hebben we besloten om dit jaar ons ontbijtbuffet om te vormen tot ontbijtpakketten die afgehaald kunnen worden”, vertelt de voorzitster. “We blijven het belangrijk vinden om een fonds zoals Kom op tegen Kanker te steunen. Iedereen kent wel iemand in zijn familie en/of vriendenkring die er mee te maken heeft. Daarom wordt Kom op tegen Kanker door veel mensen gedragen.”

Ook schepen voor volksgezondheid Rita Dewulf steunt de actie. “Geld inzamelen voor onderzoek naar kankerbehandelingen en zorg voor mensen met kanker en hun familie is en blijft heel belangrijk. We hopen dan ook dat, ondanks het feit dat ons ontbijt niet fysiek kan doorgaan, we veel ontbijtpakketten kunnen verkopen.”

Ontbijtpakketten bestellen

De ontbijtpakketten kunnen besteld worden tot en met zondag 7 maart via het e-mailadres ontbijt-skat@torhout.be.

In je mail vermeld je of je een pakket voor volwassenen (15 euro) of voor kinderen (10 euro) wil en hoeveel pakketten je precies wil bestellen. Je vermeld ook in welk tijdsslot je het ontbijtpakket komt afhalen: tussen 7.30 en 8.30 uur of tussen 8.30 en 9.30 uur.

Je ontbijtpakket is pas officieel besteld wanneer het bedrag is overgeschreven op het rekeningnummer BE49 7381 1430 0071 met vermelding van je naam en het aantal pakketten voor volwassenen en kinderen.

De pakketten worden opgehaald op zondag 14 maart op het aangegeven tijdsslot aan de stand van Kom op tegen Kanker op de parking van De Mast (Industrielaan 2 8820 Torhout).

Meer weten over Kom op tegen Kanker

Wil je weten wat Kom op tegen Kanker zoal doet of wil je meehelpen? Surf naar www.komoptegenkanker.be.