Torhout, nieuwe sportvloer in de sporthal A

In juni werd door de firma GAW NV een nieuwe sportvloer aangelegd in sporthal A.  De kostprijs voor deze combi-elastische vloer bedraagt 221.986  euro inclusief btw.  

 

De gloednieuwe combi-elastische sportvloer in sporthal A is er eentje van topkwaliteit, aangelegd door de firma GAW uit Schilde, de aannemer die twee jaar geleden ook de aanleg van de vloer in sporthal B verzorgde.  De Herculan vloer met een oppervlakte van 1400m² is opgebouwd uit een vlakverende onderlaag.  De vering komt hierbij uit de rubberen paths waarop een dubbele houten vloer ligt, waardoor de vering van de vloer gelijkmatig verdeeld is.  Boven op die vloer ligt een rubberen mat die afgewerkt is met een polyurethaan gietlaag. Deze laag zorgt voor de punt-elastische vering, die zorgt voor de zachtheid van de vloer.

 

Bijzonder aan de vloer is de kleurschakering.  De basiskleur is duifblauw en op vraag van de plaatselijke volleybalverenigingen werd gekozen voor een fel contrasterende oranje kleur voor het hoofdveld van volleybal.

 

De vloer is voorzien van belijning voor volleybal, jeugdvolleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, handbal en minivoetbal.  De nodige vloerankers zijn voorzien om de turntoestellen en de wandrekken op te stellen.  Over de volledige oppervlakte werd de vloer verstevigd, zodat de tribunes gelijk waar in de zaal opgesteld kunnen worden.

Sportverenigingen, scholen, private sporters en de sportdienst zullen er dagelijks gebruik van maken.  De sporthal kent een drukke bezetting van ‘s morgens 8.30u tot ‘s avonds 22 à 23u.  Ook tijdens de weekends gaan er trainingen en vooral competitiewedstrijden en sport evenementen door.

 

De oude houten tribunes, die al sinds 1976 in de zaal stonden, werden verwijderd.  Ter vervanging worden kleine mobiele elementen aangekocht die in de verschillende zalen gebruikt kunnen worden. Volgend jaar wordt dan budget voorzien om de blauwe tribunes uit te breiden met twee bijkomende elementen zodat er terug voldoende zitplaatsen zijn voor het organiseren van evenementen.

 

De vloer heeft een verwachte levensduur van minstens 20 jaar.