Torhout : mondmaskerplicht Groenhove bos

Het mooie weer zorgt ervoor dat heel wat mensen de natuur in trekken om te wandelen of te fietsen. Ook in Torhout merken we dat het op sommige plaatsen druk kan worden. We roepen op om steeds een mondmasker te dragen waar onvoldoende afstand kan gehouden worden. In Groenhove bos geldt vanaf vandaag ook een mondmaskerplicht.

Het Lokaal Bestuur Torhout roept in de eerste plaats zijn inwoners op om de federale maatregelen nauwgezet op te volgen. Uiteraard mag je nog steeds genieten van een herfstwandeling, maar blijf steeds voorzichtig. Kom je ergens aan waar het al vrij druk is? Ga dan niet tussen de menigte wandelen of fietsen, maar ga naar één van de andere mooie plekjes die Torhout rijk is. Wie inspiratie nodig heeft verwijzen we graag door naar www.visittorhout.be/wandelen.

Mondmaskerplicht Groenhove bos

Kan je moeilijk afstand houden of moet je anderen kruisen? Zet dan zeker je mondmasker op.

Waarnemend burgemeester Lieselotte Denolf: “Omdat vooral Groenhove bos afgelopen dagen druk bezocht werd omwille van de speelzones en wandelroutes, werd voor deze locatie ook een mondmaskerplicht afgevaardigd.

De verplichting geldt:
⦁ op de parking en het speelterrein gelegen vooraan het domein tussen de Bosdreef en de Torendreef
⦁ op het verbindingspad van het speelterrein naar speelbos Torwoud tussen de Torendreef en Bosdreef (deel Heksenpad)
⦁ voor iedereen vanaf 12 jaar”

Wanneer het dragen van het mondmasker omwille van medische reden niet mogelijk is, dan dient dit gestaafd te worden met een medisch attest.

De verplichting geldt vanaf dinsdag 10 november 2020, en loopt t.e.m. 13 december.