Torhout : lokale uitrol van de federale maatregelen

Na de beslissingen van het federale Overlegcomité, kwam het coördinatieteam vandaag samen om de lokale situatie onder de loep te nemen. We lijsten het graag voor u op:

Heropening winkels

Vanaf dinsdag 1 december mogen ook in Torhout de niet-essentiële winkels terug de deuren openen, mits het opvolgen van strikte hygiënemaatregelen. Handelaars kunnen de nieuwe maatregelen hier nalezen. Het lokaal bestuur voorziet ook extra stickers in de winkelstraten zodat de looprichting en afstandsregels steeds duidelijk zijn.

Uitbreiding wekelijkse woensdagmarkt

De beperking van het aantal marktkramen wordt opgeheven, mits er rekening gehouden wordt met de hygiëne- en de afstandsregels. Vanaf woensdag 2 december kan de markt dus opnieuw plaatsvinden in de oorspronkelijke grootte en met het gekende aanbod. De kramen zullen verspreid staan op en rond de Markt. Bezoekers kunnen de markt enkel bereiken langs één van de drie ingangen in de Zwanestraat, de Hofstraat of de Zuidstraat. De marktkramers en hun personeel zijn nog steeds verplicht om een mondmasker of mondneusbescherming te dragen en om de nodige hygiënemaatregelen te nemen. 
Bezoekers worden opgeroepen om de maatregelen maximaal te respecteren. Volg de looplijnen en draag een mondmasker of mondneusbescherming. Hou afstand (minimum 1,5 meter) en hou rechts aan. De coronastewards zullen zoals steeds een oogje in het zeil houden.

Heropening zwembad wordt nog even uitgesteld

Omwille van lopende herstellingswerken, zal het Torhoutse zwembad nog niet heropenen op 1 december. We hopen iedereen uiterlijk 14 december terug coronaproof te kunnen ontvangen. Het aantal bezoekers zal opnieuw gelimiteerd worden in tijd en in aantal. Op deze manier kan ieders zwembeurt veilig verlopen. Tickets zullen vanaf maandag 7 december opnieuw online gereserveerd kunnen worden via https://webshoptorhout.recreatex.be.

Volg de facebookpagina van de Torhoutse sportdienst en www.torhout.be/samentegencorona voor de laatste stand van zaken.

Heropening musea

Ook het Museum Torhouts Aardewerk kan opnieuw de deuren openen. Aangezien er momenteel een nieuwe tentoonstelling wordt opgebouwd, zal het museum nog niet toegankelijk zijn op 1 december. We mikken op een heropening ten laatste half december. Van zodra er meer duidelijkheid is i.v.m. de exacte datum zal hierover gecommuniceerd worden.

Hou ook www.visittorhout.be in de gaten voor de laatste stand van zaken.