Torhout : lokaal loket kinderopvang

Elke ouder (in spe) zal het wel weten: het vinden van geschikte kinderopvang is geen sinecure. Kinderopvang kiezen is heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn voorkeur, elk kind is anders. Bovendien is het aanbod aan opvanginitiatieven heel divers en legt elke opvang eigen accenten. Sinds 2018 ondersteunt het Lokaal Bestuur Torhout ouders in hun zoektocht naar kinderopvang via de website www.kinderopvangwijzer.be/torhout waar je een overzicht vindt van alle kinderopvanginitiatieven en beschikbare plaatsen in Torhout. Vanaf 2020 wordt de dienstverlening uitgebreid met een Lokaal Loket Kinderopvang.

Het Lokaal Loket Kinderopvang is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor iedereen die vragen heeft in verband met kinderopvang voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen. Je kan er informatie bekomen over opvang in het algemeen en over de verschillende opvangmogelijkheden in Torhout.
“We helpen graag onze inwoners met de zoektocht naar een gepaste kinderopvang”, zegt schepen van kinderopvang Rita Dewulf. “Een medewerker van het loket noteert de vraag en samen met de (aanstaande) ouders gaan we op zoek naar de meest geschikte opvangplaats. Indien nodig kunnen de eerste contacten met de opvanglocatie vanuit het Lokaal Loket gelegd worden.”
Ook voor informatie rond initiatieven en voordelen voor (jonge) kinderen (vb. pamperbank, sociaal tarief, premies mutualiteiten,…) kan je in het Lokaal Loket Kinderopvang terecht.
Voor de organisatie van het Lokaal Loket kan het Lokaal Bestuur rekenen op een jaarlijkse subsidie van Kind en Gezin.
Het Lokaal Loket Kinderopvang wordt georganiseerd in IBO Jabedabedoe (Pastoriestraat 9) en is wekelijks open en telefonisch bereikbaar op woensdag van 9u tot 11u30. Elke eerste dinsdag van de maand wordt er van 16u tot 19u een zitdag van het Lokaal Loket Kinderopvang in het Sociaal Huis (Aartrijkestraat 11A) georganiseerd. Contact kan ook via e-mail naar loketkinderopvang@torhout.be of telefonisch op het nummer 050 89 36 33.