Torhout, Land Of Love op weg naar 7.500 bezoekers

Land Of Love zet alles op alles om op 31/08 voor de 3de maal op rij het bordje uitverkocht te kunnen boven halen.
Het muziekfestival, dat in 2017 met 4000 bezoekers van start ging, verwacht de kaap van 7500 bezoekers te halen.

Tijdig een kaart bemachtigen is dus de boodschap.

De organisatie investeerde in een uitgebreide reclamecampagne over heel Vlaanderen en daarbuiten, waardoor de tickets inmiddels zeer vlot verkopen. We zien tevens dat meer en meer mensen van buiten West-Vlaanderen de weg naar land of love gevonden hebben.
Leuk weetje is trouwens dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers op 35 jaar ligt en er meer dames dan heren reeds een kaartje kochten.

Het Mainstage podium – “Pandora’s Box” –  zal opnieuw het pronkstuk worden van het festival. Wat we al kunnen verklappen is dat het podium dit jaar maar liefst 40m breed zal zijn en 19m hoog. Gezien we elk jaar met grotere artiesten werken investeren we dit jaar ook sterk in de special effects. Gespecialiseerde firma’s uit Vlaanderen en Nederland zullen dit jaar zorgen voor een intense Video / Laser / Licht en Pyro show.

De Retro en Rock tent barstten de vorige edities zowat uit hun voegen, deze worden dan ook verder uitgebreid. In de Rock tent spelen tevens elk jaar meer live bands. Met dit groeiende succes komt er mogelijk in de toekomst een volwaardig zijpodium bij.

Ook naar de opmerkingen van bezoekers luisteren we. Zo worden de toiletten dit jaar gratis, wat ook logistiek makkelijker is. Het vip deck is dit jaar in 1 niveau en heet vanaf heden ‘’Golden Deck’’. Dit maakt het mogelijk om alle vips beter in de watten te leggen en verder te investeren in de beleving voor de bezoekers. De problematiek met betaalbandjes vorig jaar is van de baan door opnieuw gebruik te maken van bonnen.

Meer dan 80 Leveranciers en 300 vrijwilligers maken het festival mogelijk. Het is dan ook van groot belang dat we elk item tot in detail uitwerken en plannen. In slechts 14 dagen werd op een lege weide een uniek festivaldecor opgebouwd. Veel lokale sponsors zoals bijvoorbeeld Cebeko uit Torhout en Claerbout uit Gits zijn ondertussen een vaste waarde voor logistieke ondersteuning. Medewerkers kunnen zich trouwens nog steeds inschrijven via www.landoflove.be/medewerkers

Het basisconcept blijft hetzelfde, 5 podia, respectievelijk: Dance (Mainstage) / Retro en 90’s (Air Stage) / Rock en Various (Earth Stage) / Techno (Water Stage) & Hardstyle (Fire Stage). De mainstage is in openlucht in tegenstelling tot de 4 andere. Dit zorgt ervoor dat ook bij eventueel regenweer heel wat bezoekers droog staan, al hopen we natuurlijk dat het mooie weer verder aanhoudt.

Het Thema dit jaar is Pandora’s Box. Wat er zal gebeuren wanneer de box opent? Daarvoor kom je best een kijkje nemen op 31/08/2019.
Tickets zijn beschikbaar via www.landoflove.be en kosten 45 euro (Regular) en 130 euro (Golden Deck).
Tevens is de organisatie nog steeds op zoek naar vrijwilligers, dit zowel tijdens de op- en afbouw van het festival, als op de dag van het evenement zelf. Op de site kan je hiervoor doorklikken naar ‘Crew’.
Met alle vragen over het festival kan je terecht op info@landoflove.be