Torhout laat -13-jarigen terug indoor sporten

Rita Dewulf, schepen van sport :
indoor sporten voor -13 -jarigen is in deze coronatijden niet toegestaan, tenzij het lokaal bestuur uitdrukkelijk toestemming geeft.

Sporten en bewegen is voor heel wat kinderen een belangrijke uitlaatklep. Nu de winter voor de deur staat, en het buiten sporten en bewegen niet altijd haalbaar is, wil het lokaal bestuur van Torhout deze mogelijkheid wel bieden. Zo vroegen al een aantal verenigingen en sportorganisatoren aan het lokaal bestuur om hun indoor sportactiviteiten terug te mogen opstarten.

Verenigingen die een aanvraag richten naar sport@torhout.be kunnen toestemming krijgen om terug te starten met hun indoor sportactiviteiten voor -13-jarigen. Uiteraard moet alles coronaproof verlopen.

Zo moeten de Covid-voorwaarden door de organisator heel duidelijk gecommuniceerd worden naar de kinderen en hun ouders toe.
De organisator moet een veiligheidsdraaiboek voorzien dat gekend is door de begeleiders.
Publiek is niet toegestaan.
Kinderen mogen begeleid worden door maximum één volwassene die een mondmasker draagt, afstand bewaart, handhygiëne respecteert,…
De kleedkamers, douches en kantines zijn voorlopig nog niet open en na de trainingen verwachten we dat iedereen onmiddellijk terug huiswaarts trekt.

“Op die manier hopen we dat kleuters en lagere schoolkinderen hun broodnodige beweegactiviteiten op een veilige manier terug kunnen oppikken”, zegt Rita Dewulf, schepen van sport.