Torhout : het lokaal bestuur zet in op Internationale Vrouwendag.

Schepen van sociale zaken Paul Dieryckx : Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van kracht en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het lokaal bestuur wil deze dag niet zomaar laten voorbij gaan.
In samenwerking met WIFTM (“Women in Film, Television & Media Belgium”) wordt er een checklist (in de vorm van een brochure) op maat ontworpen met heel wat info en lokale go-to adressen. In deze brochure vind je antwoorden op vragen zoals:
Waar kan ik terecht als ik het slachtoffer ben van partnergeweld of seksuele intimidatie?
Waar kan ik terecht voor juridisch of medisch advies?
Ik verdien minder dan mijn mannelijke collega, wat kan ik doen?
Welke lokale organisaties zetten zich in voor vrouwenrechten?
En nog veel meer.

De brochure zal in de loop van maart zowel digitaal, als op papier verspreid worden. Wil je deze ook ontvangen? Contacteer dan het Sociaal Huis (sociaal.huis@torhout.be of 050 22 12 33).

Daarnaast sturen we op 8 maart ook een digitale kaart de sociale mediawereld in.

“Delen, taggen, doorsturen,… Het kan allemaal, zolang het maar sterke vrouwen, in welke zin dan ook, bereikt. Gewoon om eens te zeggen: jij bent geweldig, buitengewoon, fantastisch, formidabel, magnifiek, prachtig, reuze, sensationeel, subliem, luisterrijk, schitterend… Jij bent uit de kunst”, aldus schepen sociale zaken, Paul Dieryckx.

Check op 8 maart dus zeker de Facebookpagina van Torhout (www.facebook.com/torhout).