Torhout heeft nog heel wat in petto tijdens de zomermaanden.

De Nacht van Vlaanderen en het zonnige batjesweekend zijn afgelopen, dat wil zeggen dat de zomer eraan komt en dat de dagen langer worden. Tijd om te dromen van alle andere evenementen die Torhout nog te bieden heeft. En er valt weer heel wat te beleven in Torhout: van films in het bos tot een heus internationaal spektakel met het WK BBQ.

Overzichtstentoonstelling ‘Schot in de Roos’
Nog tot 11 september kan je naar de overzichtstentoonstelling van de Torhoutse Schuttersgilde: ‘Schot in de Roos’. Deze unieke expositie brengt het verhaal van de Sint-Sebastiaansgilde en geeft een inkijk in zijn vele unieke elementen. In samenwerking met het VTI Torhout werd een interactieve technologie ontwikkeld om zélf als schutter ervaring op te doen. Zeker de moeite waard om te ontdekken!
Locatie: Kasteel Ravenhof, Ravenhofpark

Paardenmarkt
Op zaterdag 25 juni vindt de 44e editie van de Paardenmarkt plaats. Ook dit jaar valt er weer heel wat te beleven. Zo zijn er de traditionele voorstelling van de paardenrassen en prijskampen van de stamboeken. Daarnaast is er is een koetsenshow, zijn er huifkarritjes, is er voor de kleinsten een hoefijzertocht en is er als afsluiter een echte riddershow ‘The Battle’. Hoor jij het hoefgetrappel al? Ga dan op het geluid af!
Locatie: Stadscentrum, Burg, parking Industrielaan

Film in ‘t Park & Bos
Tijdens de zomermaanden kan je in Park ‘s Gravenwinkel en in Groenhovebos genieten van openluchtfilms. In Groenhovebos vertonen we op donderdag 11 augustus de film ‘Honeyland’. Benieuwd naar de andere films? Meer informatie via www.visittorhout.be of via de Facebookpagina van Torhout Levende Stad
Locatie Film in ‘t Park: Park ‘s Gravenwinkel
Locatie Film in ‘t Bos: Groenhovebos (aan speelplein)

11 juli
Ontdek de verrassingsactie op 11 juli om onze Vlaamse Feestdag te vieren! Houd zeker onze sociale media in de gaten om mee te kunnen genieten van deze speciale actie!
Meer informatie via de Facebookpagina van Torhout Levende Stad of de Instagram van Visit Torhout.

Kinderdorp
Op de Nationale Feestdag van België, donderdag 21 juli, hebben de meeste mensen een dagje vrij. Ideaal om in de buurt een leuke tijd te beleven! We verwennen het jonge volk graag op de Markt in ons reuze springparadijs! Kom lekker ravotten vanaf 10.00 uur.
Meer informatie via www.visittorhout.be of via de Facebookpagina van Torhout Levende Stad.
Locatie: Markt Torhout

Kermis Torhout
Deze zomer kan je tollen en draaien op de zomerkermis in het stadscentrum. Door de stadskernvernieuwing gaat de kermis nog een jaartje door op de Burg, Bruggestraat en de parking Industrielaan.

Op zaterdagavond gaan traditiegetrouw de openingsactiviteiten door. Dit jaar kan jong en oud zich verkleden en deelnemen aan de kermisstoet. Deze stoet start om 19.00 uur in het stadscentrum. Houd zeker de website www.visittorhout.be in de gaten voor het volledige programma.

Op zondag kan je je inschrijven voor de buurtpicknick van Hart boven Hard. In de namiddag is iedereen welkom op de prikkelarme kermis. Tijdens deze prikkelarme uurtjes gaan de decibels naar beneden en worden de lichten gedempt. Ideaal voor wie wel houdt van een eendje vangen of toertje op de achtbaan, maar het liever wat rustiger heeft.

Maandag is traditiegetrouw een reductiedag op de kermis, gevolgd door een sluitingsdag op dinsdag. Een sluitingsdag op de kermis betekent niet dat er geen ambiance kan zijn in de stad, wel integendeel! Er is naar goede gewoonte een kermiskaarting door de SAR. We nodigen iedereen graag uit voor een stadstraktaat op 23 augustus op het vernieuwde deel van de markt. We zetten het nieuwe tijdperk, op een vernieuwde markt, in met een reuze zangfeest met Vlaanderen Zingt!

Dit jaar staan er ook twee kermiskoersen gepland. Op maandag kan je de heren junioren aan het werk zien tijdens het avondcriterium, en op woensdag is het tijd om de dames te verwelkomen tijdens de Grote Prijs stad Torhout. Om 13.30 uur zie je de nieuwelingen strijden, gevolgd door de juniores om 15.30 uur. Alle jongste renners zijn om 15.00 uur welkom voor de loopfietsjeswedstrijd! Smeer die kieten maar al!
Meer info en details op www.visittorhout.be.
Locatie Kermis: Burg, Bruggestraat en parking Industrielaan
Locatie Koers: Stadscentrum met aankomst aan parking Industrielaan

Stadstraktaat & Vlaanderen Zingt
We kunnen en we willen weer! Na enkele magere en uitgestelde edities van het Stadstraktaat nodigen we alle Torhoutenaren graag uit op dinsdag 23 augustus om 18.30 uur op het reeds afgewerkte deel van de Markt. Op een volledig nieuwe Markt is het nog heel even wachten, maar we kunnen al genieten van een afgewerkt deel. Burgemeester Kristof Audenaert is tevreden: “We hebben zoveel moeten missen de voorbije tijd, en ik ben tevreden en dankbaar dat we na loodzware corona-jaren en verbouwingsjaren de burgers terug kunnen samenbrengen op onze markt. Het plein nodigt uit om te verenigen en te organiseren. Ik nodig dan ook graag iedereen uit om samen met mij het glas te heffen op deze grote stap in de vernieuwing van het stadscentrum én op het vieren van het mogen en kunnen samenzijn!”.

Het stadstraktaat gaat gepaard met Vlaanderen Zingt. Eindelijk kunnen we weer samen zingen. En dit jaar zingt Torhout mee. Kom op dinsdag 23 augustus om 19.00 uur naar de Markt in Torhout en zing mee met de grootste klassiekers aller tijden. Ter plaatse ontvang je een zangkrantje met alle liedjesteksten. 100% ambiance verzekerd!

Iedereen welkom om 18.30 uur op het vernieuwde deel van de Markt voor een hapje en een drankje. Meer informatie via www.visittorhout.be of via het Facebookevenement ‘Vlaanderen Zingt – Torhout 2022’.
Locatie: Markt Torhout

WK BBQ 2022
Laat je smaakpapillen verwennen op het WK BBQ in Torhout. 80 teams uit 25(!) verschillende landen zakken naar Torhout af om te strijden voor het wereldkampioenschap BBQ. Het eetfestijn van de eeuw gaat door in het weekend van 2 tot 4 september. Meer informatie via www.visittorhout.be en www.bbq2022.be.
Locatie: Stadspark en omliggende straten

Volgens burgemeester Kristof Audenaert, is het een zomer waar jong en oud zich kan uitleven in Torhout. “Er staat weer heel wat te op de planning deze zomer. Eindelijk kunnen we na 2 coronajaren weer uitkijken naar een zomer vol evenementen. Dat kan mij als burgemeester alleen maar blij maken. Zo is er het Kinderdorp voor de jongsten onder ons. De cultuurliefhebbers kunnen deze zomer hun hart ophalen in Kasteel Ravenhof. De expositie die er loopt staat in het teken van de Torhoutse Sint-Sebastiaansgilde”.