Torhout : de heraanleg van parking Pollet

De afbraakwerken op parking Pollet en het archeologisch onderzoek zijn afgerond. Op maandag 31 mei startte de aannemer met de heraanleg van de parking. De heraanleg wordt afgerond tegen de start van het bouwverlof (midden juli).

Na de afbraak van het pand op de parking is de oppervlakte voor de realisatie van de parking reeds zichtbaar. Op dinsdag 11 mei ging het archeologisch onderzoek – verplicht bij de omgevingsvergunning – in uitvoering. De ondergrond werd destijds reeds opgehoogd met nieuwe ondergrond, waardoor er geen historische vondsten naar boven kwamen.

Het nieuwe ontwerp van parking Pollet voorziet in een parking die een ruimer aanbod aan parkeergelegenheid biedt. Dit ontwerp houdt ook rekening met de watertoets door het ondergronds capteren van het regenwater in infiltratieputten.

De parking zal voorzien in een 80-tal parkeerplaatsen die bereikbaar zullen zijn via een aangeduid circulatieplan. Er zijn 5 plaatsen voor mensen met een beperking voorzien en dit zowel dicht bij de inrit aan de Hofstraat, als bij de ingang van de supermarkt.

Voor fietsen, grootformaat fietsen en bromfietsen wordt een overkapping geïnstalleerd. De site wordt aangekleed met groen. Zo zullen de vrijgekomen gevels na de afbraak als geveltuin ingericht worden.

Om de parking op een vlotte en veilige manier te kunnen heraanleggen is de huidige parking tijdelijk niet bruikbaar voor bezoekers aan het stadscentrum.

“Tijdens de werken zullen we wel een aantal parkeerplaatsen vrijhouden voor klanten van de Carrefour. Vanaf de start van de werken op de Markt zal parking Pollet altijd bereikbaar zijn”, vertelt schepen van openbare werken, Hans Blomme.

Kom je tijdens de werken winkelen naar de Carrefour?

⦁ Op parking Pollet voorzien we een beperkt aantal parkeerplaatsen voor klanten .
Opgelet: deze parkeerplaatsen kunnen verschuiven tijdens het vorderen van de werken.
⦁ Je kan de parking enkel in- en uitrijden via de Hofstraat .
⦁ De Boeiaardstraat wordt gebruikt door de aannemer om in te rijden op en weg te rijden van de parking . Deze in- en uitgang is niet bereikbaar voor klanten van de Carrefour.
⦁ Fietsers en voetgangers kunnen de Carrefour ook bereiken via de Zuidstraat.

Parkeren in het centrum? Parkeer je auto op parking Deprez, parking Karel de Gheldere, de parking nabij het station of de parking bij het zwembad. Opgelet: parking Deprez is niet beschikbaar tijdens de woensdagmarkt!