Torhout : de bevraging rond de Leestuin.

In het stadscentrum trekken we volop de kaart van meer belevingsgroen. Naast het participatietraject rond tuin de Brouckere en site ‘s Gravenwinkel starten we ondertussen ook het participatietraject rond de Leestuin op.

Enkele weken terug werd een bevraging georganiseerd rond tuin de Brouckere en de tuin op site ‘s Gravenwinkel. De resultaten hiervan worden volop verwerkt, maar ondertussen starten we ook het participatietraject op voor de volgende verborgen tuin.

Hoe zie jij onze Leestuin?

Wist je dat er zich een verborgen tuin bevindt tussen het Ravenhofpark en de bibliotheek? De verborgen Leestuin is momenteel enkel toegankelijk via de bibliotheek. Bibliotheekbezoekers kunnen hier bij mooi weer hun boek of krant lezen. Daarnaast worden hier ook regelmatig activiteiten georganiseerd.

Maakte je vroeger al gebruik van de Leestuin? Of wil je dit in de toekomst doen en heb je hier leuke ideeën en dromen rond?

Vul dan zeker vóór zondag 20 juni onze digitale enquête in via www.torhout.be/jouw-dromen-over-onze-tuinen.

Werk je liever op papier? Aan het onthaal van het Stadskantoor, de bibliotheek en in het werfkantoor (Fraeysstraat 2A) vind je de enquête op papier. Vul de enquête in en drop ze in de postbus in het Ravenhofpark, aan de bibliotheek of van het werfkantoor.

“Van het Ravenhofpark naar de verborgen Leestuin of hou je de Leestuin liever verborgen en geborgen? Het woord is aan jou! Geef ons jouw mening, jouw voorstellen, jouw ideeën, jouw dromen over hoe jij deze tuin zou willen zien en ervaren. Met jouw wensen en dromen gaan we dan samen met onze landschaps- en tuinarchitect aan de slag”, vertelt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.

“De Leestuin is een mooie aanvulling voor de bibliotheekbezoekers en de medewerkers van de bibliotheek om activiteiten te organiseren. Het is echt een multifunctioneel tuintje waar we verder op willen inzetten. Wat en hoe zal blijken uit deze bevraging. Bezorg dus zeker je dromen en ideeën”, geeft Lieselotte Denolf, schepen van cultuur en participatie, aan.