Torhout : de actie van Campagne Rosa vzw om menstruatieproducten in te zamelen en te verdelen aan vrouwen in een financieel kwetsbare situatie.

1 op 8 vrouwen heeft geen geld voor menstruatieproducten. Daar wil Campagne Rosa VZW verandering in brengen. Samen met enkele vrijwilligers verzamelen ze menstruatieproducten, om daarna te verdelen aan vrouwen in een financieel kwetsbare situatie.

Samen met enkele vrijwilligers zamelt Campagne Rosa VZW menstruatie-producten in voor die 1 op 8 vrouwen die zich deze producten niet kan veroorloven. De ingezamelde producten worden verzamelt en ter beschikking gesteld in de Sociale Kruidenier van het Sociaal Huis in Torhout. Via die weg bereiken deze producten vrouwen die het financieel moeilijk hebben.

“Iedereen die menstrueert heeft recht op veilige producten, deze producten zijn essentieel voor een vrouw. Toch is de aankoop hiervan voor heel wat vrouwen een hap uit hun budget die ze niet kunnen permitteren. Daarom een warme oproep: heb je nog een restje tampons of maandverband liggen? Een verpakking te veel gekocht? Aarzel niet, en breng deze binnen”, aldus schepen van volksgezondheid, Rita Dewulf.

Er zijn drie particuliere inzamelpunten in Torhout, zijnde Elsie Soetaert – Eugeen Van Oyestraat 12, Dimitri Konings – Lichterveldestraat 75 en Kayleigh Vereecke – Ruddervoordestraat 22. Ook als je deze producten in de pamperboxen van het Huis van het Kind stopt, vinden ze hun weg naar de Sociale Kruidenier. De pamperboxen vind je op volgende locaties:
⦁ Stadskantoor – Aartrijkestraat 11/B
⦁ Sociaal Huis – Aartrijkestraat 11/A
⦁ IBO Skoebidoe (Sint-Henricus) – Rijksweg 38
⦁ IBO Jabedabedoe (Don Bosco) – Pastoriestraat 9
⦁ CAW Noord West-Vlaanderen afdeling Torhout – ‘s Gravenwinkelstraat 20
⦁ Kornuit – Zwevezelestraat 14
⦁ ‘t Mezennestje – Sint-Rembertlaan 33
⦁ Kind en Gezin – Sint-Rembertlaan 15
⦁ IBO Hermelijn – Alberic Deleustraat 34
⦁ Kinderdagverblijf Hupsakee – Keibergstraat 75
⦁ Bond Moyson – Lichterveldestraat 39