Torhout : BENEFIETBARBECUE NATUURPUNT EN SCHOLENCAMPUS EUREKA

Natuurpunt Torhout en scholencampus Eureka slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van een benefietbarbecue in Torhout. Iedereen is van harte welkom op woensdag 10 november vanaf 17.30u in de Rijselstraat 110 te Torhout. De opbrengst van deze barbecue wordt, zoals bij elke editie, verdeeld tussen het vergroeningsproject op GO! Campus Eureka en Natuurpunt Torhout.

De scholencampus waar een basisschool, een middelbare school en volwassenenonderwijs gevestigd is, heeft de voorbije jaren al enkele natuurprojecten kunnen verwezenlijken dankzij deze benefietactie, zoals de aanleg van een amfibieënpoel, buitenklas, nestkastjes met camera, etc… maar droomt nog van tuinmateriaal voor het uitvoeren van de jaarlijkse beheerwerken in de watthytoop.

BIODIVERSITEIT
De watthytoop is een natuurreservaatje op het schooldomein met een oppervlakte van een kleine 2000m². Hier gebeuren samen met de leerlingen allerlei beheerwerken om de biodiversiteit zoveel mogelijk te stimuleren. Zo wordt het hooilandje elk jaar gemaaid om de bodem te verschralen. Dit zorgt ervoor dat er vele soorten wilde bloemen en kruiden kunnen groeien. Al deze planten voeden heel wat insecten en die insecten vormen dan weer voedsel voor allerlei andere dieren. De Watthytoop is dus een heus ecosysteem voor en door de leerlingen (en de natuur 😉 ).

GROENHOVEBOS
Natuurpunt Torhout kan elke euro goed gebruiken voor het aankoopproject in Groenhovebos. De vereniging probeert zo veel mogelijk percelen in dit versnipperde bos aan te kopen en voert er werken uit die landschap, natuur en recreatie ten goede komen.

Heb je een groen hart? Wil lokaal de biodiversiteit ondersteunen? Vind je natuur in de opleiding van onze jongeren belangrijk? Kom dan mee genieten van onze gezellige, sfeervolle avond op woensdag 10 november.

PRAKTISCH
De deuren gaan op woensdag 10  november open om 17.30u, we starten met een aperitief en vanaf 19u kan je aanschuiven voor de barbecue. Prijs volwassenen: 20 euro, kinderen tot 12 jaar: 13 euro. Schrijf het juiste bedrag over op rekeningnummer BE74 2800 4613 9907 op naam van vzw Eureka. Gelieve bij de mededeling noteer je ‘Natuurpunt en je naam’.

Inschrijven kan t.e.m. 3 november via volgende inschrijvingslink: https://forms.gle/ThfQhuMDC4E1EUT9A

Deze link vind je ook terug op www.atheneumeureka.be of je stuurt een mailtje naar watthypeter@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *