Torhout, begraafplaats ‘ Het Stiltepark’

Op de begraafplaats, het Stiltepark, van Torhout zijn sinds kort rekjes met gieters geplaatst. Bezoekers hoeven dus niet meer van thuis uit een gieter of emmer mee te zeulen. Het gebruik van de gieters is gratis!
Gratis gieters
In aanloop van 1 november werden op het Stiltepark gieters geplaatst, die het makkelijker moeten maken om de graven van dierbaren te onderhouden. De gieters staan opgesteld ter hoogte van de waterkraantjes en zijn te ontlenen met een muntstuk van 2 euro. Wanneer de gieter na gebruik terug wordt vastgemaakt, wordt het muntstuk teruggeven.

Bebloeming en afvalbakken
Aan de ingang van de begraafplaatsen worden dit jaar opnieuw gratis bloempothouders aangeboden. Deze bloempothouders voorkomen het omvallen van de chrysanten, vermits het niet meer is toegelaten om putten voor de bloempotten te maken in het gras.
Voor het verwijderen van de bloemen zijn op de begraafplaats op verschillende plaatsen afvalbakken aanwezig. Er zijn afvalcontainers voor groenafval en voor restafval. Sorteren is ook hier de boodschap.
Wat warmte tijdens de allerheiligenperiode
Wie tussen 25 oktober en 1 november een bezoek brengt aan ons Stiltepark kan genieten van een kop warme soep. In de namiddag kunnen bezoekers bij een kopje koffie wat bijpraten of op een van de vele zitbanken genieten van de natuurpracht die de herfst ons biedt.
De bedeling van de soep en koffie gebeurt in samenwerking met Tordale.

Dit jaar neemt Torhout opnieuw deel aan Reveil. Kom op 1 november om 16u luisteren naar het sfeervol a capellaconcert op ons Stiltepark.