Torhout, aanpak zichtbaarheid open tuin de Brouckere

 

 

 

Schepen Elsie Desmet : Onze stad is rijk aan vele mooie parken, pleinen en tuinen. Met de stadskernvernieuwing willen we hier nog meer op inzetten en de verborgen plekjes in de binnenstad zichtbaar maken. We starten met Tuin de Brouckere.

 

Groen wordt belangrijker en belangrijker, ook in de binnenstad. De groene pareltjes in onze stad zijn vaak niet of te weinig gekend. Het Lokaal Bestuur Torhout wil hier verandering in brengen.

 

Mensen kunnen niet alleen tijdens één van de vele evenementen, bv. ‘Feest in ’t Groen’, op een feestelijke manier kennismaken met deze plekjes. Ook door het verhogen van de zichtbaarheid vanop straat kunnen we mensen helpen om deze mooie, verborgen, groene hoekjes te ontdekken.

 

Tuin de Brouckere

In dit kader wordt momenteel de omheining en de haag van de Tuin de Brouckere weggenomen. De hoge struiken rond de vijver zullen plaatsmaken voor lagere, bloeiende en dus kleurrijke beplanting.

 

Met deze ingreep hopen we meer mensen de tuin in te lokken om te genieten van Tuin de Brouckere met zijn monumentale bomen en prachtige vijver.