Torhout, 18 oktober 2018 YOUCA-Day – 13 jongeren één dag werknemer van het lokaal bestuur

Gisteren organiseerde de vzw YOUCA voor de 13de keer de ‘YOUCA Action Day’, vroeger gekend onder de naam ‘Zuiddag’. Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren gingen aan de slag bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het Lokaal Bestuur Torhout werkt hier graag aan mee!

Gisteren staken 13 jongeren de handen uit de mouwen tijdens de YOUCA Action Day (Youth for Change and Action). Een hele dag werkten ze mee in de verschillende diensten van het lokaal bestuur.

 

Waar werden de jongeren ingezet?

Drie jongeren gingen mee op pad met de groendienst en proper Torhout. De burgemeester werd vandaag nauwlettend in de gaten gehouden door één pientere studente. Drie anderen jongeren hielpen dan weer mee aan de opbouw van de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ die morgen plaatsvindt. Ook onze poetsdienst kon rekenen op twee enthousiaste jongeren die er mee voor zorgden dat de stads- en OCMW-diensten weer blinken. Het jong geweld in de keuken van het Woonzorgcentrum hielp mee met het bereiden van de maaltijden voor de bewoners en de maaltijden aan huis. Ook het animatieteam van het woonzorgcentrum kon rekenen op een extra werkkracht. En natuurlijk was er de YOUCA-reporter die de ervaringen van de jongeren zelf in beeld bracht. Ontdek het resultaat op www.torhout.be/youca-day-2018

 

Loon t.v.v. jongerproject Ecuador

Het loon dat ze vandaag verdienden, 50 euro per deelnemer, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador. Schepen van personeel, Lieselotte Denolf, staat volledig achter het project: ‘We vinden het fantastisch dat mensen zich engageren. Daarnaast is het ook belangrijk dat jongeren inzicht krijgen in de werking van een lokaal bestuur. Men zegt dat scholen in het leven moeten staat, dit is dé ideale gelegenheid om die link met de realiteit te maken.”

 

Schepen van ontwikkelingssamenwerking Elsie Desmet: “We vinden het super dat jongeren zich engageren voor leeftijdsgenoten die het minder goed hebben op deze wereld. We hopen dat ze er een toffe en leerrijke dag hebben opzitten. Een grote ‘Dank u wel’ hun inzet en engagement!”