Thuis Nederlands leren?

Er zijn heel wat redenen om Nederlands te leren. Zo communiceer je op het werk, in de winkel, in de sportclub of in het stadhuis.
Voor sommige cursisten is de combinatie werk, gezin en een taalopleiding op school echter niet evident: te veel werk, onregelmatige werkuren of andere oorzaken maken het soms moeilijk om telkens weer naar de les te kunnen komen.
Voor die cursisten bestaat er bij CVO DE AVONDSCHOOL Oostende nu een nieuw aanbod ‘NT2@home’. Via deze cursus volgen de cursisten grotendeels les thuis via hun laptop of tablet. Er wordt gewerkt met videochat, digitale oefeningen, e-mails, enz. Daarbij krijgt de cursist heel wat ondersteuning van de leerkracht.
In een gewone cursus ‘Nederlands’ zijn er per niveau ongeveer 33 lessen op school, in deze afstandscursus slechts 3! Die drie lessen gaan door op een zaterdagvoormiddag in het schoolgebouw naast het station van Oostende. Dit is niet alleen handig bereikbaar via het openbaar vervoer en de wagen, het geeft ook de mogelijkheid om de les te combineren met een dagje aan zee.
De cursus kost evenveel als een andere NT2-cursus (72 euro, waarvoor vrijstelling mogelijk in heel wat gevallen) en slechts 10 euro voor een account en lesmateriaal. Als de cursist slaagt, krijgt hij een officieel deelcertificaat.
Momenteel is deze cursus beschikbaar voor niveau A2 (Waystage) en B1 (Threshold 1).