SVV-Viva Koksijde schenkt 5 laptops aan Leefschool De Letterzee

Leefschool De Letterzee mocht vandaag 5 gloednieuwe Chromebooks in ontvangst nemen geschonken door de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (nu Rebelle) van Koksijde. Zij willen daarmee de GO! School steunen om te blijven inzetten op digitale vaardigheden.

“Vanuit onze socialistische achtergrond vinden we het belangrijk dat we met onze werking kinderen kansen kunnen bieden om zich verder te ontwikkelen in deze snel veranderende tijden”, vertelt Greta Raymaekers van VIVA-SVV Koksijde.  Leefschool De Letterzee zet al geruime tijd in op digitale vaardigheden bij de leerlingen. “De Chromebooks worden dagelijks ingezet voor verschillende taken. Zo leren de kinderen omgaan met een computer in de klas maar ook werken in een online leeromgeving, agendaplanning en opzoekwerk. Zo krijgen de leerlingen dit spelenderwijs onder de knie”, zegt directrice Liesbet Moerman.

Toekomstgericht onderwijs door een ervaringsgerichte aanpak blijft een speerpunt van Leefschool De Letterzee in Koksijde. De keuze om de school te ondersteunen was dus snel gemaakt zegt Nicole Debeer. “We hebbben zelf lang als leerkrachten voor de klas gestaan en weten dus hoe belangrijk het is dat de leerlingen goed voorbereid overstappen naar het middelbaar onderwijs. Met deze laptops kunnen we ons steentje opnieuw bijdragen tot een educatief doel.”