Storm en Aspiravi willen windmolens plaatsen in Veurne

Windparkontwikkelaar Storm en energieproducent Aspiravi onderzoeken of ze windmolens kunnen plaatsen in Veurne. Het stadsbestuur is bereid om hier over na te denken, maar wil wel een aanbod op maat van de stad.

Windparkontwikkelaar Storm en energieproducent Aspiravi hebben een zone afgebakend langs de autosnelweg ter hoogte van het grondgebied Veurne om de milieueffecten te onderzoeken of er grote windmolens kunnen geplaatst worden.

Momenteel staan er langs de autosnelweg A18/E40 enkel in de omgeving van Gistel en Oudenburg windmolens. Er is de Vlaamse ambitie om méér windmolens te plaatsen in deze windrijke zone.

Storm en Aspiravi willen nu onderzoeken of er effectief in de omgeving van Veurne een park kan aangelegd worden en welke de beste locaties zijn in deze zone. Zo zijn er 28 mogelijke locaties binnen de afgebakende zone. De stad geeft bij de start van dit onderzoek aan dat het aantal en het type molens in verhouding moet staan met de omgeving en op maat moet zijn van het aantal inwoners en ondernemers in de stad. In het onderzoek wordt best het multiplicatoreffect van hinder bij meerdere molens berekend. In dit verband vraagt de stad een bijkomend meetpunt in de deelgemeente Bulskamp.