Stille studeerplekken voor de jongeren in Torhout

Het Lokaal Bestuur Torhout voorziet opnieuw in stille studeerplekken voor de Torhoutse jongeren. Zo wil het bestuur hen een extra duwtje in de rug geven tijdens deze moeilijke periode.

Stille studieplekken

De blokperiode komt eraan: december en januari zijn traditioneel stevige maanden voor scholieren en studenten. Ook de coronaperiode is een stressvolle periode voor velen en bovendien heeft niet iedereen de nodige faciliteiten om degelijk en rustig te kunnen studeren: denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, een stille omgeving (want hun ouders werken thuis). Ook in Torhout zijn deze noden er en dus wil het lokaal bestuur hieraan tegemoet komen.

Studeren @ Kinderboerderij d’Oude Smelterij

Vanaf maandag 7 december worden er op Kinderboerderij d’Oude Smelterij studieplekken voorzien. Uiteraard gelden de algemene coronaregels. Het is bovendien verplicht om gedurende het studeren je mondmasker aan te houden. Er wordt ook permanentie voorzien zodat de maatregelen goed opgevolgd worden.

Er wordt gewerkt in drie shiften: van 8 tot 12.30 uur, van 13 tot 16.30 uur en van 17 tot 19 uur. Je kan zoveel shiften reserveren als je wilt. Tijdens de eerste week is er nog géén avondshift (17 tot 19 uur) voorzien.

Jongeren die willen picknicken over de middag kunnen dit in openlucht mits het houden van voldoende afstand. Voorzie wel warme kledij: de lokalen worden continu verlucht en dus kan het soms wel fris worden.

Reserveren verplicht

Reserveren kan vanaf vrijdagavond 4 december om 13 uur via de webshop van het lokaal bestuur: http://webshop.torhout.be. Je kiest je shift én plaats en dan kan je er studeren.
Alle info vind je ook terug via www.torhout.be/studerenintorhout.