Start van Torhouts toeristisch seizoen

Elsie Desmet, schepen van toerisme : 1 april 2021 had het tweede verjaardagsfeest van VisitTorhout moeten worden. Door de pandemie kan het Lokaal Bestuur Torhout helaas opnieuw niet klinken met haar ambassadeurs tijdens de jaarlijkse opening van het toeristisch seizoen. Het Visit-team blijft echter niet bij de pakken zitten. Met een spetterend dronefilmpje en een nieuwe fietsroute rijden ze het nieuwe seizoen tegemoet. En jij kan deelnemen!
We kennen Torhout al jaar en dag als hoofdstad van het Houtland waar wandelaars en fietsers kunnen genieten van de vele groene wegen en kasteeldomeinen. In 2020 speelden we daar verder op in met nieuwe routes en brochures. Maar sinds de geboorte van VisitTorhout kwamen daar ook andere belevingen en unieke vervoersmiddelen bij. Van city golf tot stadsspel, van Vespa tot luchtballon, van wijn tot bier, en zoveel meer. Ook dit jaar breidt de dienst toerisme het aanbod verder uit. We lichten de nieuwigheden voor je uit.
Seizoenopener op nieuwe fietsroute
Na wandelen in 2020 wordt er dit jaar sterk ingezet op fietsen. De komende weken verschijnen er tal van nieuwe bewegwijzerde trajecten in Torhout. Eéntje daarvan is op 1 april al klaar.
De #Visittorhoutroute (die tot stand kwam in samenwerking met Pasar Torhout) neemt je gedurende 20 km mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden in onze stad.
Omdat er voor het tweede jaar op rij geen startavond van het toeristisch seizoen mogelijk is, verbindt het Visit-team de lancering van deze route aan een alternatieve activiteit. Op zaterdag 3 april 2021 krijgt iedereen die de #Visittorhoutroute inrijdt enkele leuke extra’s. Wie zich inschrijft op de website en in het Vrijetijdshuis start tussen 13.00 en 16.00 uur, krijgt een gratis goodiebag. Op het traject zal de goodiebag verder groeien tot een verzameling leuke gadgets. Bovendien maak je kans op een ballonvaart met 2 personen als je enkele raadsels correct oplost!
Torhout vanuit de wolken
Groene longen en kasteeltorens, dat moeten we toch eens vanuit de lucht zien? Dat vonden wij ook. Daarom lanceert het Visit-team een nieuw promotiefilmpje dat vanaf 1 april op al haar sociale mediakanalen te zien zal zijn. De video brengt de Torhoutse pracht en praal in beeld en maakt reclame voor de ballonluchtvaarten van onze partner Wil jij net zoals onze drone Torhout eens vanuit de wolken zien? Doe dan mee aan onze actie. Ook hier maak je kans op een ballonvaart met 2 personen. Deel onze video vanaf 1 april op Facebook of Instagram openbaar en tag de persoon die je graag meeneemt op je vlucht.
Frisse invulling in kasteelmusea
“Ook in onze kasteelmusea waait een nieuwe wind”, zegt Lieselotte Denolf, schepen van musea. “In het Museum Torhouts Aardewerk (gehuisvest in Kasteel Ravenhof) geniet je in de lente van de tentoonstelling Vice Versa. De expo is een uitwisseling met Eperon d’Or uit Izegem. Zij ontvingen aardewerk, wij etaleren hun schoenen. Je leert er verder ook de geschiedenis van het kasteel kennen. De uitgelezen kans voor elke Torhoutenaar om dat gat in zijn of haar kennis op te vullen!”
“Het Kasteel Wijnendale opent ook opnieuw de deuren in de paasvakantie”, gaat Lieselotte Denolf verder. “De nieuwe informatiedragers van vorig jaar krijgen dit jaar gezelschap van enkele leuke belevingselementen. Van een Bourgondisch buffet tot de interactieve belegeringszaal. Ontsnap even aan deze bizarre tijden en reis een namiddag terug in de tijd in Wijnendale!”
Nieuw streekproductje

Tot slot een dessert! Met het Torhouts Sparappeltje, ontwikkeld door Chocolatier Dumon, heeft Torhout er opnieuw een officieel, erkend streekproduct bij. Verwijzend naar de Sparrenstade is het resultaat een chocolade sparappeltje met een vulling op basis van pijnboompitten. Zou dit lekkers te proeven zijn tijdens de #Visittorhoutroute op 3 april denk je?

“Het nieuw toeristisch seizoen heeft weer heel wat nieuwe en uitdagende activiteiten in petto voor jong en oud! Verken de verborgen kantjes van ons verrassend en gezellig stadscentrum, ga op ontdekking in één van onze vele bossen en parken of verwen jouw smaakpapillen met de nieuwste streekproducten. Dit jaar richten we onze schijnwerpers op het stalen ros. Via tal van boeiende, spiksplinternieuwe fietsroutes ontdek je de mooiste plekjes van onze stad. Haal alvast jouw fiets van stal en ontdek op 3 april op een feestelijke manier onze #Visittorhoutroute naar aanleiding van het startschot van ons nieuw toeristisch seizoen”, vertelt Elsie Desmet, schepen van toerisme.